Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Çayır-Mera ve Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında yem bitkileri arasında önemli bir yere sahip olan fiğ yetiştiriciliğini teşvik etmek amacı ile önceki yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da İl Özel İdaresi destekli fiğ tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.
Yüzde 50’si Düzce İl Özel İdaresi destekli olmak üzere 217 çiftçiye toplam 33 bin 400 kg fiğ tohumunun dağıtımı yapıldı.


Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu yaptığı açıklamada“ ilimizde son yıllarda artan hayvan sayısının kaba yem ihtiyacını karşılamak, mera alanları üzerindeki otlatma baskını azaltmak, kaliteli ve ucuz yem üretmek amacıyla fiğ tohumu dağıtıyoruz. Hayvancılığın en önemli girdilerinden olan kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla fiğ tohumu dağıtımı önem arz etmektedir. Bu yıl dağıtılan tohumda biraz daha artış yaparak 33 bin 400 kilograma çıkardık. Ot üretmek amacıyla tohum dağıtımı maliyetlerinin aşağıya çekilmesi anlamında önemlidir ” dedi
İl Müdürü Harun Kabaoğlu, 2012 yılı üretim sezonunda 21 bin 481 dekar alanda yem bitkisi eken 741 kişiye bu yıl 1 milyon 146 bin 606 TL karşılıksız destek ödemesi yapıldığını söyledi.

Haber; S.KAŞKIR