THK Genel Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Kanatlarımın Altında" projesi kapsamında hazırlanan Tanıtım Tırı, Anıtpark’a geldi. THK’nun faaliyetleri, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve havacılık konusunda bilgilendirmeler yapılırken, sergilenen maketler dikkat çekti.

 

 


Uçurtmadan uzaktan kumandalı helikoptere, model uçaklardan, giyim eşyalarına kadar çok sayıda ürün Düzce halkının beğenisine sunuldu. Türkiye’yi il il dolaşan THK Tırı, havacılığı sevdirmek ve yaygınlaştırmanın yanı sıra, amacı pilot yetiştirmek olan THK Üniversitesi hakkında da vatandaşlara bilgi verdi.

 

 


Tır hakkında bilgi veren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Danışmanı Yusuf Temurtaş, THK’nın artık akademik olarak pilot yetiştirdiklerini belirtti.

 

 

 

 


Üniversitenin 3 Mart 2011’de 2 Fakülte ve 2 Meslek Yüksek Okulu ile açıldığını belirterek, “Bugün üniversitemiz bünyesinde 3 Enstitü, 5 Fakülte ve 2 MYO bulunmaktadır. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin tümü Ankara ve İzmir’de bulunan kampüslerimizde gerçekleştirilmektedir. Havaalanları da bulunan bu kampüslerimizde ayrıca 70 uçaklık filo, hangarlar, simülatörler, laboratuarlar, bakım ve onarım tesisleri bulunmaktadır. Ayrıca Ankara Türkkuşu kampüsümüz bünyesinde bulundurduğu havaalanı ve Uçak Fabrikası ile Türkiye’nin en önemli havacılık eğitim üssü konumundadır” diye konuştu.

 

 

Haber;S.Kaşkır