D-100 Karayolu'ndan OSB'ye giriş yapan ağır tonajlı araçların zaman zaman yolu kaybetmeleri merkezde trafikte keşmekeş yaşanmasına neden oluyor. Gündüz 15.00 sularında D-100 karayolu'ndan giriş yapan bir TIR aracı OSB'ye gitmek için Eski İstanbul Caddesi'nden şehre giriş yapınca yolunu şaşırdı.
 
Merkez Büyük Camii kavşağına kadar gelen TIR'ın sürücüsü kavşyakta araç içinde sağa sola bağırarak OSB'ye nasıl ulaşacağını  sordu.
 
OSB'nin bağlantı yolunun sağlıkıl olmayışı zaman zaman bu tür karelerin ekranlarımıza yansımasına neden oluyor.Şehir içinde zaman zaman kaybolan bunun gibi TIR'ların OSB yolunu bulmak için sarfettikleri çabanın OSB-Otoban bağlantı yolunu zorunlu kılıyor. İl içinden gelen TIR'lar bu şekilde Türkçe konuşarak öyle veya böyle yolu bulmakta fazla zaman kaybetmezken yabancı uyruklu ağır tonajlı araç sürücülerinin Türkçe bilmemezlikten ciddi anlamda sorunlar yaşadığı  biliniyor.
 
Organize Sanayi Bölgesinin kanayan yaralarından biri olan OSB-Otoban bağlantı yolunun bir türlü tamamlanamaması, şehiriçinden OSB'ye ulaşmak isteyen araçlarda büyük sıkıntıya yol açıyor. Ağır tonajlı araçların Beyköyü Çalıcuma-OSB yakasını kullanmalarının tavsiye edilmesine rağmen özellikle Çalıcuma OSB arasında kanal yolu'nda meydana gelen kazalar TIR'ların Aydınpınar-Duraklar köy yolu hattını kullanmalarına yöneltiyor. Aydınpınar Caddesi üzerinden Duraklar Tahirağa yolunu kullanmak isteyen araç sürücüleri şehiriçinde kaybolarak trafikte şehiriçi trafiği için tehlikeye neden oluyor, üstelik araç trafiğinin akışını engellediklerinden zaman kaybına ve ilimizin kötü anılmasına yol açıyor.

HABER;İ.KELEŞ