Lider Devlet Bahçeli'nin başkanlık koltuğunu artık bırakmasını isteyen muhaliflerin girişimleri sonucu gidilecek olağanüstü kongre ile ilgili tarih karmaşası yaşanan MHP'de şok edici gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Partideki sorunlar halkasına fesih kararı ile son olarak Düzce de eklendi.  Ancak görevden alınma sessiz-sedasız olmadı. Eski İl Başkanı da genel merkezin bu hamlesini haksız bulup istifa edenler de soluğu basının karşısında aldı. Bu kez yumuşak ifadeler değil, parti içinde yaşanan sıkıntıların konuşmalara yansıması vardı.

Süreç nasıl başladı?

Muhalif adayları destekleyen 17 kişinin istifa etmesiyle patlak veren MHP Düzce İl Teşkilatı'ndaki krizin, aşıldı sanılırken boyut atladığı ortaya çıktı. Toplu istifa nedeniyle yönetimin düşüp düşmediği konusunda mikrofonlarımıza yaptığı özel açıklamada, "Düşmedi" diyen Onur Özen başkanlığındaki yönetimin genel merkez tarafından feshedildiğinin gündeme gelmesi kamuoyunda şok etkisi yarattı. Genel merkezi destekleyen bir duruş sergiledikleri için parti ile aralarında sorun olmadığı kanısı "görevden alınma" ile yıkılırken, gerekçenin ne olduğu sorusuna yanıt arandı.

Gerekçe icralık olunması mı?

Bu soruya cevap yeni yönetimi oluşturmakla görevlendirilen isim olan Eski İl Başkanı Özen'in kongredeki rakibi Ümit Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, İstanbul Caddesi üzerindeki teşkilat binasının biriken kira borcu nedeniyle icralık olmasının kamuoyuna yansımasını hatırlatarak, icra olaylarının genel merkezde antipati oluşturduğu yorumunda bulundu.

Görevden alınan Özen'den şaşırtan hamle...

Genel merkezin muhaliflerle karşı karşıya geldiği tüm süreç boyunca Parti Lideri Devlet Bahçeli'nin yanında yer aldıklarını her fırsatta ifadelere döken Özen, fesih kararı sonrası ise sürpriz denilecek açıklamalara imza attı. Karşısına geçtiği basına, "Ben ve arkadaşlarım ülkücü camianın acilen ihtiyaç duyduğu güçlü MHP iktidarının ancak Sayın Meral Akşener başkanlığında mümkün olacağına inandığımızdan kendisini desteklediğimizi siz basın mensupları vasıtasıyla kamuoyuna duyurmak istiyoruz." sözleri ile taraf değiştirdiğini açıkça dile getiren Özen'in açıklamasının satır aralarında genel merkeze olan sitemi ve tepkisi vardı.

Fesih-istifa ve iddialar...

Basın toplantısında öğrenilen bir diğer yeni gelişme ise MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun'un 7 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifasını açıklaması oldu. 1,5 yıl gibi bir süredir merkez ilçe başkanı olan Dursun'un 'Destek göremedik' sözü ise krizle birlikte etekteki taşların da döküldüğünü gözler önüner serdi. Düzce için yaptıkları çalışmalar konusunda MHP Genel Merkezi'nden bekledikleri karşılığı göremediklerini ifade eden eski yöneticinin en çarpıcı ifadesi "Milletvekillerimizin Düzce’ye gelmelerini bekledik, getiremedik. Her hafta sonu Ankara’dan İstanbul’a giderken otoyolu kullanan milletvekillerimizi ve genel merkez yöneticilerini Düzce merkezden geçiremedik." oldu.

Akıllara CHP geldi

Bu serzenişi son dönemde Düzce'ye art arda ziyaretler gerçekleştiren, bizzat bölgeye giderek inceledikleri sorunları meclise kadar taşıyan CHP milletvekillerini akıllara getirdi. Oy potansiyelini arttırma hedefindeki bir muhalefet partisi olarak şu günlerde hem genel merkez hem de yerelde sıkıntılarla boğuşan MHP'nin süreci nasıl atlacağını zaman gösterecek.

Haber;C.ÜSTÜNER