Düzce Belediyesi’nin kültürel ve eğitim faaliyetleri içinde yer alan Liselerarası Tiyatro Festivali için okulların oyun gösterim tarihleri belli oldu. Buna göre festivale katılan 11 okul 23 mayıs ile 28 mayıs tarihleri arasında oyunlarını oynayacak. Tiyatro festivali için okulların kura çekimleri Belediye Başkanı İsmail Bayram başkanlığında yapıldı. Çekilişe ayrıca Başkan Yardımcısı Vahap Demirel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haluk Velioğlu, Şehir Tiyatroları Sorumlusu Selçuk Develi, bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzceli'nin tiyatroya ilgisini artırmak için bu tür projelerin önemli olduğunu söyledi.

Bayram "Geçen yıl başlattığımız liselerarası tiyatro festivalini bu yıl da tekrarlıyoruz. Bu yıl 11 okulumuz katılıyor. Geçen yıl bu çalışmayı başlattığımızda da büyük ilgi göstermişlerdi. Bu yıl da okullar ilgisiz kalmadı. O nedenle liselerimizin idarecilerine teşekkür ediyorum. Liseler arasında coşkulu bir şekilde güzel bir seyir keyfi yaşayacağız. Bu da Düzce'de tiyatronun gençler arasında yaygınlaşmasına zemin oluşturacaktır. Bizim de geçen yıl çalışmamızı başlatmamızın ana nedeni buydu. Düzce’de geçmişten beri tiyatro faaliyetleri var. Belediye olarak bizim de tiyatro faaliyetlerimiz var. Özellikle okulların bu işlerin içinde olması adına bu çalışmayı önemsemiştik" dedi.

Açıklamanın ardından ilk kura çekimini de Başkan İsmail Bayram yaptı. Kuralar sonucunda okulların oyun gösterim günleri şu şekilde belirlendi.

23 Mayıs Çarşamba (Gündüz) Cumhuriyet Anadolu lisesi
23 Mayıs Çarşamba (Akşam) Merkez Ticaret Meslek Lisesi
24 Mayıs Perşembe (Gündüz) Cumayeri ÇPL
24 Mayıs Perşembe (Akşam) Kaynaşlı Anadolu lisesi
25 Mayıs Cuma (Gündüz) Doğa Koleji
26 Mayıs Cumartesi (Gündüz) Arsal Anadolu Lisesi
26 Mayıs Cumartesi (Akşam) Teknik Endüstri Meslek Lisesi
27 Mayıs Pazartesi (Gündüz) Fen Lisesi
27 Mayıs Pazartesi (Akşam) Yığılca Çok Programlı Lise
28 Mayıs Salı (Gündüz) Zübeyde Hanım Kız Teknik Lisesi
28 Mayıs Salı (Akşam) Gümüşova Lisesi