Çilimli’de yapılan 2. Etap Toplu Konutlarda sıkıntılar bitmek bilmiyor. Anahtarlarını teslim aldıktan sonra evlerine geçen hak sahipleri, günlerce konutlara elektrik bağlantısı yapılması için beklemişti. Haber merkezimize ulaşan hak sahipleri binalarda su kaçakları ile boğuşuyor.

Belediyenin otobüsleri ile ilgili de sorunlar yaşayan konut sakinleri haber merkezimize mail yoluyla gönderdikleri mesajda, “ belediye otobüsleri çıkmıyor. Yaşlı insanlar mağdur. Burada felçli insanlarda var. Arabası olmayan çok zorluklar çekiyor ve üstüne üstelik 600 TL bir masraf daha isteniyor. Vatandaş mağdur, sokak lambalarından asansörlere kadar çalışmıyor.  Ortak kullanım ücreti 400 TL isteniyor. 200 TL çevre düzenleme paraları talep ediliyor. Kimse vermek istemiyor.  Kıt kanaat yerleşen halk mağdurdur.” ifadelerini kullandı.

Çilimli TOKİ Konutları daha önce anahtarlarını teslim alan hak sahiplerinin müteahhidin gerekli prosedürleri yerine getirmeyerek “elektriksiz” kalmalarıyla gündeme gelmişti. Konut sakinleri, yetkililere sıkıntılarını duyurmaya çalışıyor.