Başbakanlık toplu konut İdaresi Cumayeri’nde 500 konutluk bir projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu geçtiğimiz hafta konu ile ilgili olarak TOKİ nezdinde görüşmelerde bulundu. Görüşmelere Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan  da katıldı.

 

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın, Cumayeri’nde yapılacak olan ve içinde bir de ilköğretim okulu bulunan projeye sıcak baktığı bildirilirken, Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu da arsa temini konusunda kolları sıvadı.

 

Cumayeri’nde sanayileşme nedeniyle önümüzdeki yıllarda ortaya çıkması muhtemel konut açığının kapatılması için gündeme gelen projenin hayata geçmesi için arsa arayışına giren belediyenin elinde değişik alternatifler bulunduğu, arsa sahipleri ile yapılan görüşmelerin ardından uygulama mahallinin kesinleşeceği öğrenildi.

 

Projede alt gelir grupları için küçük, orta gelir grupları için 80-90 metrekare, üst gelir grupları için ise 120-130 metrekare konutların inşa edilmesi planlanıyor. Ödemeler ise yüzde 15 peşin, kalan ise 120 ay taksitle  gerçekleştirilecek.

 

Proje için arsa sahipleri ile anlaşma sağlanmasının ardından ön taleplerin kabul edilmeye başlanacağı belirtildi.