Metekköyü’nde inşa edilen konutların Doğalgaz tesisatının merkezi sistem yapılması ile ilgili şikayetlere cevap veren TOKİ, bundan sonra inşa ettiği konutların tamamının merkezi ısınma sistemi olarak yapılmasını planladıklarını açıkladı. TOKİ gerekçe olarak ise ülkemizin enerji sıkıntısı ve yakıt sistemlerindeki değişimleri gösterdi.

Konu ile ilgili olarak bilgi isteyen Öncü Televizyonu Haber Merkezi’ne Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin gönderdiği cevapta şu ifadelere yer verildi;

“TOKİ Tarafından tüm Türkiye’de inşa edilen konutlar; ülkemizin enerji sıkıntısı ve yakıt sistemlerindeki değişimler göz önüne alınarak merkezi ısınma sistemi olarak planlanmaktadır. TOKİ den daire alan müşterilerimizin ülkemizin enerji probleminin çözümüne en az bizler kadar katkıda bulunacaklarını düşünüyoruz.”

Bilindiği gibi Metek Köyü’ndeki konutlardan ev almak isteyen vatandaşlar, daire tipi kombi sistemi yerine merkezi ısınma sistemi olarak yapılmasına tepki göstermiş, Merkezi sistem ısınmanın faturaları kabartmasından endişe ettiklerini dile getirmişlerdi.

Konut sahipleri, Merkezi ısınma sistemi ile ısınan konutlarda evlerini kullanmadıkları süre içinde fatura ödemek zorunda kalacaklarını, ayrıca herkese eşit fatura gelmesi nedeniyle kimsenin tasarruf etme yolunu seçmeyeceği değerlendirmesini yapmışlardı.