Köyden mahalle olarak Düzce Belediyesi’ne bağlanan Tokuşlar’da  vatandaşlar, muhtarın usulsüzlük yaptığını iddia etti. Tokuşlar Mahallesi’nde yaşanan su krizi mahalle halkını basın açıklaması yapmaya itti. Mahalle muhtarlığı önünde toplanan mahalle sakinlerinin hedefinde ise mahalle muhtarı Selahattin Çağlar ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş vardı. Köy durumundayken kendi imkanları ile yaptıkları kuyu sondaj pompa ve hatları ile su ihtiyaçlarını karşılayan Tokuşlar sakinleri, muhtarın ihtiyar heyeti ve köy halkına sormadan su hattını belediyeye devrettiğini iddia etti.

YETKİLİLERDEN GÖRÜŞME VE BİLGİLENDİRME İSTİYORUZ

 Köy halkı adına basın açıklamasını okuyan Bayram Ali Özgüler, öncelikle Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in “kendi suyunuzu kullanacaksınız.” Sözünü hatırlatarak şunları kaydetti:

“Biz kendi imkanlarımızla yapmış olduğumuz kuyu sondaj pompa ve hatları hiçbir şey talep etmeden almak istiyor. Bunu açıklamasını istediğimiz zaman hiçbir yetkili bize yardımcı olmadı. Bizde sesimizi basın yoluyla duyurmak istedik. Belediyeler kanunun 3630. Maddesi gereği bizimde bası kanuni haklarımız varken, muhtar hiç kimseye sormadan gidip kendi başına imza vermesi ile hakkımız kayboldu. Biz mahalle halkı olarak yetkililerden görüşme ve bilgilendirme istiyoruz.”

MUHTAR NEDEN İMZA ATTI?

Özgüler, Mahalle Muhtarı Selahattin Çağlar’la ilgili kafalarındaki soru işaretlerini dile getirdi. Özgüler, “ muhtar kendi deyimi ile su parası altında toplanan paralarla ödeme yapamadığını alacağının 3 bin TL gibi, borcunun da 13 bin 500 TL olduğunu ve ayrıca müftülükten aldığı 20014 yılının 6,7 ve 12. Aylarda 3 bin TL para aldığını araştırdığımızda öğrendik. Bu paraların ne olduğunu sorduğumuzda; “ siz kendi işinize bakın.” diyor. Bu ödemesi gereken borcu belediye neden kabul ettiğini anlamış değiliz. Muhtarın aldığı paraların hesabı belediyeye devredince bittiğini sanıp, onun için imza attığını tahmin ediyoruz.” dedi.

Düzce Valiliği’nde usulsüzlük iddiasıyla imza toplayarak suç duyurusunda bulunduklarını aktaran Özgüler,  Vali Ali Fidan’ın bu konuya el atmasını istedi. Diğer mahalle sakinleri de “Mahalle olarak varız, hizmette yokuz”, “belediye hazır suyun üstüne konuyor, hizmet vermek istiyorsa doğalgaz getirsin.” Gibi sitemlerde bulunarak çözüm istedi.

MUHTAR: DEVRETMEK ZORUNDA KALDIM

Mahalle sakinlerinin açıklamalarının ardından gelen iddiaların odağı haline gelen Mahalle muhtarı Selahattin Çağlar’da açıklamalarda bulundu. Çağlar, mahalle oldukları için su hattının belediyeye devretmek zorunda olduğunu ve Tokuşlar’la birlikte 8 mahallenin suyunun belediyeye geçtiğini belirtti.

Belediye başkanı Mehmet Keleş’in oğlunun sağlık sorunları nedeniyle gelemediğini dile getiren muhtar Çağlar, randevu aldığını ve başkanın en kısa sürede gelerek halka görüşeceğini belirtti.

Haber;S:KAŞKIR