Yeşil Düzce Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitimi merkezinin, orta ve ağır düzeyli zihinsel engelli öğrencilerin Türkü Star adı altında düzenlemiş olduğu program büyük ilgi gördü.

 

Engellilerin Programına, Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Jandarma Komutanı Sebahattin Toprak, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali yardımcısı Osman Demir konuşmasında, pencerenin önünde oturan insanla sokakta yürüyen insan arasında hiçbir fark olmadığını, bu güne kadar yaşanan sıkıntıların, açılmış olan özel ve resmi okullarla aşılacağını belirtti. Geçmişte zihinsel engellilerin bir odaya kapatıldığını ama artık görüldüğü gibi istedikleri ve fırsat verildiği zaman bir şeyleri başarabildiklerini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise konuşmasında, bu akşamın her zamankinden farklı olduğunu söyledi. Engelli çocuklardan hiçbir zaman desteğin esirgenmemesi gerektiğini belirten Sezer, sadece maddi değil manevi desteğinde önemli olduğunu vurguladı.

Türkü Star Yarışması adı altında düzenlenen programda halk oyunları gösterileri ve değişik etkinlikler sırasında izleyiciler öğrencilere tempo tutarak eşlik etti.