Düzce'de 'heyelan' denilince ilk akla gelen ilçe olan Gölyaka'da yine toprak kayması meydana geldi.

Bu kez adres Yazıpınar Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutları mevkii oldu. Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan heyelanın üzerinden günler geçmesine karşılık önlem alınmaması tepkiyi de beraberinde getirdi. Öncü Whatsapp İhbar Hattı'na gönderdiği video ve fotoğraflarla heyelanın büyüklüğünü gözler önüne seren daire sakinlerinden Kerem Yıldız, özellikle dışarıda oynayan çocukların tehlike altında olduğunu belirterek, güvenlik için bariyer konulmasını istedi.

Heyelan tehlikesi devam ediyor
TOKİ konutlarının B-9/11 bloklarının kenarlarında meydana gelen toprak kaymasının meskenlere kadar yaklaşması nedeniyle can güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Yıldız, "50 metrelik bir uçuruma doğru toprak kayması yaşandı. Yerin altında kalması gereken logarlar meydana çıktı. Tahliye boruları toprak kayması nedeniyle uçuruma yuvarlandı. Su açıktan aktığı için ikinci bir toprak kaymasına sebep olacak ortam oluştu." diyerek ikinci bir tehlikenin kapıda olduğuna işaret etti.


 

"Can kayıpları yaşandıktan sonra müdahalenin anlamı yok"
Yıldız, gerekli mercilere başvurulmasına karşılık tedbir amaçlı hiçbir çalışma yapılmamasını ise şöyle eleştirdi: "Her ne kadar yetkili mercilere müracaat edildiyse de durumun aciliyetine binayen henüz müdahalede bulunulmadı. Olası can ve mal kayıpları yaşandıktan sonra müdahalenin anlamı yok. Toprak kaymasının olduğu bölgede çocukların o bölgeye yaklaşmaması için herhangi bir bariyerde konulmadı. Kesin kabulün gerçekleşmediği bu TOKİ binalarında acilen TOKİ yetkililerinin müdahil olması gerekir." 



Haber: C. ÜSTÜNER