İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesi tarafından organize edilen konferansta İlahiyatçı Yazar  Mahmet Toptaş "Ensar, Muhacir Kardeşliği ve Müteci olmak" konusunda önemli tespitlerde bulundu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şubesi Başkanı Cemal Kazak'ın açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Şube Başkanı Kazak, İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak bu tür etkinliklerin süreceğini belirterek, Toptaş Hoca'nın ilmi ve dini bilgileri bizlerle paylaşmasının mutluluğunu ve huzurunu yaşayacaklarını söyledi.

"GAVURUN SÖZÜ..."

Düzce Müftülük Salonu'nda hitap eden İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş,"gelişmeler müslümanların lehine işlemektedir" diye başladığı sözlerine Avrupalı ve Amerikalı bazı siyasilerin müslümanı dışlama ve reddetme huylarının artarak sürdüğünü hatırlatarak, muhacirlerin korunması ve kollanması gereği üzerinde durdu. Allah'ın nezdinde gavurun hiç bir sözünün geçerli olmadığını belirten Toptaş :"Mültecilerimiz bizim imtihan serüvenlerimizden bir tanesidir. Yeme içme değil onların onurlarını da korumakla görevliyiz" dedi    

GÜZEL SÖZ SADAKADIR

İlahiyatçı Toptaş Hoca, ülkemize dışarıdan gelen muhacirlerin ihtiyaçlarını giderilmesi konusunda titiz davranılması gerektiğini dile getirerek "çevremizde onurundan dolayı istemeyen insanları bulacağız. Peygamberimizin 'güzel söz sadakadır' sözünü unutmamamız lazım. Hayır yapsak da unutacağız.Allah herşeyi görüyor. Ona göre hayatımızı sürdüreceğiz" dedi.Konferansı Ak Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz'ın  sonuna kadar takip ettiği görüldü..

HABER;E.TAYHAN