Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği ekipleri tarafından 28 Şubat Sivil Savunma Günü etkinlikleri kapsamında Merkez Ticaret ve Meslek Lisesinde tatbikat gerçekleştirildi.
Yapılan tatbikatlarda olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatılırken, yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yapılan yangın tatbikatında öğrencilere de bilgiler verildi. Tatbikatın başlaması ile birlikte öğrenciler ilk olarak sınıfları boşalttı.

 


ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ


Okul bahçesinde benzin yardımıyla senaryo gereği yakılan ateş de itfaiye ekipleri ve öğrenciler tarafından söndürüldü. Öğrenciler, yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgilendirildi.


Hafta hakkında bilgiler veren Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Ali Kartal, yapacakları etkinlikleri anlattı.

Kartal, “Bildiğiniz gibi 2. dünya savaşında özellikle cephe gerisindeki vatandaşlar sivil halk cephedeki askerler çok daha fazla kayıplar vermiştir. Bu kayıpların artması tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizi de yeni kanunlar çıkarmaya zorlamıştır. Bu hususlar 1928 yılında ve 1938 yıllarında halkımızın iki defa halkın pasif korunmasıyla ilgili kanunlar çıkmış ve en son olarak da 28 Şubat 1959'da halen kullanılmakta olan sivil savunma kanunu çıkartılmıştır. Bu kanun ile savaşlarda cephe gerisindeki halkın afetlerde büyük afetlerde büyük yangınlarda ki halkın korunması amaçlanmıştır. Bununla beraber yine cephe gerisindeki işletmelerin fabrikaların tekrar faaliyete geçirilmesi hasara uğrayanların faaliyete geçirilmesi halkın korunması amacıyla bu kanun çıkarılmıştır. Bu kanun kapsamında il AFAD acil durum müdürlüğü olarak 28 Şubat deprem etkinlikleri ve AFAD etkinlikleri gününde sivil savunma gününde biz kurum olarak okullarda seminerler veriyor ve tahliye tatbikatları yapıyoruz. Hemen akabinde ise yangın tatbikatı yapıyoruz. Bu hafta ve gelecek hafta 1-7 mart deprem haftası nedeni ile çeşitli faaliyetlerimiz olacak.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır