Belediye Meclisi’nin Mart ayı ilk birleşimlerinin birincisi, Belediye Meclis Başkanı Mehmet Özden yönetiminde yapıldı. Toplantıya damgasını vuran en önemli konularından birisi kış girdi gireli yağışlı havalarda çamur, güneşli havalarda toz nedeniyle sıkıntılar yaşanmasına neden olan hafriyat çalışmaları ile ilgili teklif oldu.

Meclis üyesi Faruk Darıyerli, yaptığı teklif ile asfaltı ve kaldırımı yapılan yollarda yeni başlayan inşaatların hafriyat, moloz ve çöplerinin yollara taşındığını ve her yeri toz ve çamurun kapladığını ifade ederek bu durumun kontrol altına alınması için inşaat firmaları üzerinde denetimlerin arttırılmasını istedi.

Darıyerli verdiği teklif ile, Kaldırım ve bordürleri bozulan yerlerden yayılan veya tamir edilen yerlerdeki kalıntıların temizlenmesi, inşaat firmalarının koruma bantları dışına hiçbir malzeme ve atıklarını koymaması ve çevreyi temiz tutmalarının sağlanmasını, yağışlı gönlerde yollarda su birikmesini önlemek için gereken çalışmaların yapılmasını,  Kervan mevkiindeki üst geçidin etrafında bulunan atıkların ve hafriyatların kaldırılmasını istedi.

Darıyerli’nin teklifleri, bir sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere belediyenin ilgili müdürlüklerine havale edildi.