Vali Ali Fidan başkanlığında toplanan İl Trafik Komisyonu, kangren haline dönüşen trafik problemi için önemli kararlar aldı. Valilik İl Milli Eğitim Toplantı salonundaki toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, daire amirleri ile karayolları il ilgili birimlerde çalışan personeller katıldı. Toplantıda konuşan Vali Ali Fidan, Düzce’de Trafik akışını daha düzenli hale getirmek için çalışma grubu oluşturduklarını ve bazı düzenlemeler yaptıklarını paylaştı.

Fidan, “çalışma grubu çalışmalarını bitirdi ve bir takım kararlar aldık. Detayları açıklamayacağım.  Ama özellikle İstanbul Caddesi, Atatürk Bulvarı ve bazı sokaklarda düzenleme yaptık trafik komisyonu kararı haline geldi. Bunları kamuoyuna açıklayacağız. Trafik akışını daha düzenli hale getirmek istiyoruz. Aksayan bazı cadde ve sokaklar vardı. Bazı kararları açıklayacağız” dedi.

Sürücü ve yayalardan kurallara uymasını isteyen Vali Ali Fidan, sözlerine şöyle devam etti:

“Burada önemli olan hem sürücülerimizin hem yayaların da kurallara uymasıdır. Hangi kararı alırsak alalım hangi düzenlemeyi yaparsak yapalım bu kararlara uygulanmazsa aksaklıklar devam ediyor. Ben bütün sürücülerimizi bütün vatandaşlarımızı bu kurallara uymaya davet ediyorum. Bu kararların uygulanmasında emniyet ve jandarma ekipleri çalışacaklar”

Fidan ayrıca toplantıda kış mevsiminde kurumları daha koordineli çalışması için alınacak tedbirleri de görüşeceklerini kaydetti.

Fidan’ın açıklamasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Haber;S.KAŞKIR