Düzce’nin trafikle sınavı bitmiyor. Şehir merkezinde belirli ana cadde ve bulvarlarda mesai saati başlangıcı ve bitişinde yaşanan yoğunluk, vatandaşın canını sıkmaya devam ediyor. Yoğunluğa neden olan faktörler veya sorumlular için gereken çalışma yapılmazsa trafikteki sorun artararak devam edecek gibi görünüyor.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son açıkladığı verilere göre; Düzce’de trafiğe kayıtlı 88 bin 642 araç bulunuyor. Bu sayı ilk bakışta göze normal gelebilir. Fakat sayıyı anormal yapan Düzce nüfusu. Son verilere bakıldığında 351.509 nüfuslu Düzce’de araç sayısının fazlalığı yoğunluk sorununun bir ayağı olarak görünüyor.


Yoğunluğun en fazla olduğu şehir merkezindeki İstanbul Caddesi’nde akşam saatlerindeki trafik sorunu en önde geliyor. Caddenin bir bölümünün araçlara park alanı olarak ayrılması dar yolu iyice daha da daraltıyor. Yola diğer sürücüler ikinci bir park sırası oluşturduğu zaman diğer araçlar için yol kullanılamaz bir hal alıyor. Vatandaşa küçük caddede büyük sorun yaşatan neden veya nedenler için somut bir atılmazsa cadde üzerindeki trafik sorunu kaosa dönüşebilir.


Vatandaşlara göre sorunun çözümü için bazı çözüm yolları var. Yolun bir bölümünde araçlar için oluşturulan park alanının kaldırılması. Cadde üzerinde parklanma yapan araçlara ağır cezaların verilmesi ya da caddenin tamamen araç trafiğine kapatılması.


İşin özü, vatandaş trafik sorununun çözülmesini işine veya evine daha az stresle gitmenin isteğini taşıyor. Bu konuda yetkililerin atacağı adımlar merakla bekleniyor.

 

 

Haber:Y.SEVER