Düzce'de her geçen gün artan nüfus yoğunluğu beraberinde de bir çok sıkıntıyı ortaya çıkartıyor. Fahiş ev kiraları vatandaşı canından bezdirmeye yeterken aynı zamanda merkezde yaşanan trafik yoğunluğu hem sürücüleri hemde yayaları sıkıntıya düşürüyor.

Ana caddeler ve ara sokaklarda yaşanan park sorunları kimi zaman vatandaşlar arasında hararetli tarrtışmalara konu oluyor. Merkezde apartman dairesinde oturanlar neredeyse evlerinin önüne park etme yarışı içerisindeler. Zaman zaman kişisel tartışma diyologlarına sahne olan park sorununa katlı otopak'ın yetersiz kaldığı aşikar .

Her geçen gün araç sayısınınarttığı ve istatisliklerlede Türkiye ortalamasının üzerinde yeraldığı ortaya konulan Düzce'de özellikle iş ve okul giriş çıkış saatlerinde yaşanan trafik karmaşası ve düzensizliği hem öğrencileri hemde çevredekileri sıkıntıya düşürüyor.Ortaya çıkan bu manzara İlimizin büyüme noktasında büyük gelişmeler yaşadığını savunanları akla getiriyor.

İl olmasının ve özellikle teşvik kapsamına alınmasının ardından bu kadar hızlı bir şekilde göç alan ilimizde birşeylerin planlı bir şekilde işlemediğini ortaya koyuyor. Planlı bir büyüme sağlamak için alt yapısı noktasında çok büyük eksikliklerin yaşandığı aşikar olan Düzce'de yatırımcı çekmek için çabalayan yetkililerin önceliğini belirleme noktasındaki eksiklerini anlatmaya gerek yok. Ortak çalışma içinde olmak zorunda olan kurumların biranönce bir paydada buluşup alternatifler ortaya koymasını gerekiyor.

Cadde üzerinde ,ara sokaklarda yaşanan trafik sıkışıklığı ve park sorununu ortadan kaldırmak için alternatif artellerin oluşturulması birkez daha önem arzediyor. Düzce Beldiyesinin merkezde neredeyse her bulduğu yeri ücretli otopark alanı haline getirmesi yerine daha etkili projelerin altına imza atması gerekiyor.

Ayrıca zaman zaman kameralarımıza da yansıyan kaldırım üzerlerine yapılan araç parkları ise yayaları ve engelli vatandaşlarımızı büyük ölçüde sıkıntıya düşürüyor. Bu yönüylede vatandaşın duyarlılığı hususunda etkili cezai işlemlerin uygulanması ve uyarıların yapılmasını gerektiriyor.

 

Haber;P.Yıldırım