Düzce’de İstanbul Caddesi üzerinde parkların çift sıra hale gelmesi nedeniyle özellikle akşam iş çıkış saatlerinde trafik çekilmez hale gelirken, sürücüler ara sokaklarda gündüz saatlerinde de  büyük sorunlar yaşıyor.

Trafik akışının tek yönlü olarak sağlandığı İstanbul Caddesi ve Asar boyunca trafik sadece sabah ve akşamları işe gidiş ve dönüş saatlerinde sorunlar yaratıyor. Ancak bu iki yola paralel olarak uzanan ara yollarda bir yerden bir yere gitmek için oldukça yoğun bir çaba harcamak zorunda kalıyor.

Zaten dar olan yollarda Düzce’nin müzmin sorunu olan park sorununun aşılamamış olması nedeniyle bazı yerlerde sağlı sollu park eden araçlar yüzünden binek tipi otomobillerin dışındaki araçlar karşılıklı geçiş yapamıyor. Tek aracın  bile geçerken zorlandığı noktaların bulunması sanayileşmeye ve nüfus artışına paralel olarak gelişen  Düzce’de trafiğin yakın gelecekte nasıl bir çözümsüzlük içine gireceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Düzce’de trafik sorununun sadece D100, İstanbul caddesi veya asar boyu gibi ana arterler olarak ele alınmasının yetersiz  olduğu her geçen gün biraz daha göze batıyor. Kalıcı konutlar Bağlantı Yolu’nun kendine özgü sorunları, Aydınpınar yolundaki düşük banketler, İstanbul Caddesi’nde park sorunu, D 100’ün  alt ve üst geçitleri gibi sorunlar alt alta konulduğu zaman  oldukça karamsar bir tablo ortaya çıkıyor.