Düzce’de sorunlar bir bir çözülmeye çalışılıyor. Çözülmesi gereken en büyük sorunlardan bir tanesi de şehir içi trafiği. Zaman zaman çileye dönen şehir içi trafiği özellikle ana caddelerde içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Araç yoğunluğunun bir hayli fazla olduğu Düzce’de buna yol kenarlarına gelişi güzel park edilmiş araçlar da eklenince trafik bilmecesi başlıyor.

Park edilen Araçlar yolun bir kısmını kapladığı için sürücüler yavaşlıyor, hatta trafik durma noktasına geliyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde araç sürücüleri ilerlerken kendilerine yol bulabilmek için büyük çaba sarf ediyor. Koyulan trafik ışıklarına uymayan sürücüleri de bu işin içerisine katarsak özellikle akşam saatlerinde Düzce’de trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Trafik Polislerinin uyarılarına rağmen Düzce halkı, Düzce'nin en işlek caddelerine çift şeritli park yapmaya devam ediyor. Kısa süre içerisinde araçlarını yerlerinden almayı vaat eden sürücüler, sözlerini tutmayınca trafik karmaşası ortaya çıkıyor.

Özellikle Düzce Valiliği’nin çevresinde bulunan yollarda parkların dışında yapılan parklanmalar büyük tepki alırken Trafik polisleri de uygunsuz parklara müsemma göstermiyor ve araca hemen cezayı kesiyor.

Haber; A. N. KAYA