Düzce Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Orman İşletmesi yanına yapılacak yeni Ticaret Sarayı’na kaynak sağlamak amacıyla satışa çıkarılan arsa ve işyerlerinin ihalesi açık arttırma usulü ile yapıldı. 

 

 Bilindiği gibi Ticaret Sarayı’nın inşasında kullanılmak üzere satışa çıkarılan mülkler arasında bir arsa ile  6 adet dükkan bulunuyordu.  TSO meclis salonunda gerçekleştirilen açık artırmada Akçakoca yolu 3. kilometrede bulunan 4.930 metre karelik arsa için 860 bin YTL fiyat öngörülürken, metre kareleri 13 ile 19 arasında değişen 6 adet dükkana da 30 ila 40 bin YTL civarında fiyat istendi.

 

 Komisyon Başkanlığı’nı Murat Öz’ün yaptığı ihalede gelirin Ticaret Sarayı’na kullanılacak olması nedeniyle rekabete girilmediği ve öngörülenin üzerinde teklifler yapıldığı görüldü. Komisyon Başkanı Murat Öz  ihalenin yapılmasından önce ihale koşulları hakkında detaylı bilgi verdi. 

 

 İhale sonucunda Akçakoca yolu üzerindeki arsa tek talipli olan Mehmet Karadağ tarafından 900 bin YTL karşılığında alındı.İhalede satışı sunulan altı dükkanın bazıları tek kişinin katılması nedeniyle oldukça hesaplı sayılabilecek fiyatlarla satılırken, kalan işyerlerinin fiyatlarının 40 bin YTL civarlarında satışa sunulmasına rağmen, açık arttırmada 110 bin YTL’ye kadar yükseldiği dikkat çekti. Fiyatların yükselmesinin TSO Başkanı Metin Büyük ve Meclis Başkanı Metin Uzun’un neşelenmesine neden olduğu dikkatlerden kaçmadı.

 

 İhale sonunda Ticaret ve Sanayi Odası  toplamda 1 milyon 350 bin YTL gelir elde ederken,  ihaleyi değerlendiren TSO Başkanı Metin Büyük,  orman işletmesi yanında inşa edecekleri yeni ticaret sarayı için gayrımenkullerin satıldığını, muhammen bedelin üzerinde fiyatlara ulaştıklarını belirtirken, şu anda arazinin zemin etüdlerinin yapıldığını, bir proje yarışması açtıklarını ve kısa zamanda temel atmayı hedeflediklerini söyledi. Büyük toplanan paranın binanın hiç değilse kaba inşaatını tamamlamasını umduklarını da sözlerine ekledi.