Düzce Emniyet Müdürü Saim İşlek'in Merkeze alınmasının ardından Düzce'deki sivil toplum kuruluşları, Siyasi partiler ve kamu kurumları İşlek'e veda etkinlikleri düzenledi. Dün akşam da Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nda İşlek'e veda etmek amacıyla veda yemeği verildi.

İşlek'in Düzce'ye çok önemli katkıları olduğunu söyleyen TSO Başkanı Metin Büyük Saim İşlek'in Düzce'ye yaptığı katkıları bir anısını anlatarak dile getirdi. Büyük, “ 2005 yılında göreve geldim. Teşvik Kanunu'nunda çıkmasıyla birlikte sanayiciler, Düzce'ye yatırım yapmak için beni aramışlardı ama Düzce'nın yıllardan beri kötü anıldığını söyleyerek şüpheleri olduğunu söylemişlerdi. Bende onları Düzce'ye davet ettim. Düzce'ye geldiklerinde gördükleri güzel ortam karşısında şaşkınlığa düştüler. Emniyet Müdürümüz Saim İşlek ile karşılaştıkları zaman ise kendilerine ne kadar sıcak davrandığını görünce de şaşkınlıkları bir kat daha arttı. Müdürümüz onları karşısına alarak içlerinin rahat olmasını istedi ve telefon numarasını verdi. Müdürümüz ayrıca 24 saat boyunca telefonunun açık olduğunu ve her hangi bir sorunla karşılaştıklarında aramalarını da ifade etti. O günden beri İşlek, yolda gördüğü vatandaşlara bile bir sorunla karşılaştıklarında telefon numarasını vererek kendisini aramalarını söylemişti.” ifadelerini kullandı.

28 Ağustos 2002'de duygusal bir havada yazdığı şiiri okuyarak sözlerine başlayan Emniyet Müdürü Saim İşlek'te Büyük'ün teşvikle ilgili anlattığını bir örnek göstererek sanayicileri turnaya benzeyip “ Turnaların Düzce'ye inmemesi için onları korkutan bir kesim vardı. Onlar, Düzce'ye inmezse Düzce'de gelişmez. Her yaptığımız işte Düzce'nin çıkarlarını ön planda tuttuk. Düzce'yi sevenler yarışması düzenlense herhalde ilk sırada ben gelirdim.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ve programa katılanlar tarafından Saim İşlek'e veda hatırası verilirken DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı'nın iki gün önce İşlek'in yoksul bir vatandaşa yardımı sırasında çektiği fotoğrafı hediye olarak verirken yaptığı konuşma Saim İşlek'e duygusal anlar yaşattı.

Kayıkçı konuşmasında “ Bir şehirde memur olunur, başkan olunur, öğretmen olunur, müdür olunur. Ama insan olmak kolay değildir. Halkla bütünleşmek kolay değildir ve bunu Müdürümüz başarmıştır.” demesi üzerine İşlek, gözyaşlarını tutamadı.