Toplantı Meclis Başkanı Nusret Özsoy’un açılış konuşmasıyla başladı. İlk olarak gündem maddelerinin belirlendiği olağanüstü meclis toplantısında; yeni hizmet binasının projesi, maliyetleri, inşaat bedeli, iç tefrişatı gibi konular ele alınırken diğer taraftan mevcut binanın satılması konusu görüşüldü. TSO Meclis Başkanı Nusret Özsoy, mevcut binanın iskan sorununun çözülmesiyle birlikte satışa çıkarılacağını, bu satıştan elde edilecek gelir ile Hastane Caddesi üzerinde alınan yere yeni binanın yapılacağını söyledi.

Özsoy, “ Yaklaşık 10 ay evvel yeni bina ile ilgili bir proje yarışması başlattık. Yarışmada 1. Olan projeyi yapma kararı aldık. Ancak bugüne kadar gecikme olmasının nedeni mevcut binanın iskan sorununun çıkmasıydı. Bu sorun halledildi. Meclisin bu konuyla ilgili aldığı kararla mevcut bina satılacak Hastane Caddesindeki yere çok amaçlı bir bina yapılacak. 5 kişilik bir komisyon kuruldu. Komisyon satış rakamlarını ve ihale şeklini önümüzdeki günlerde belirleyerek kamuoyuyla paylaşacak.” Dedi.

TSO’nun mevcut binasını satın almak için başvuranlar olduğunu belirten Özsoy, satış fiyatının sorulduğunu ancak ihale şekli ve mevcut binanın ederi belirlenmeden bir şey söylemenin yanlış olduğunu kaydetti.

TSO meclis toplantısında mevcut hizmet binasının satılmasıyla alakalı bir komisyon kurulmasına karar verilirken komisyonda, Nusret Özsoy, Metin Büyük, Mehmet Danışmaz, Uğur Acar ve Bedri Sütlü görev aldı.

HABER:H.İŞCAN