ÇEVRE TEKNOLOJİLERİ ve SAĞLIK

Düzce Üniversitesi tarafından ağırlanan Düzce TSO Meclis Üyeleri, önce üniversiteyi yakından tanıma fırsatı buldular ardından Senato Toplantı Salonu'nda meclis toplantısını gerçekleştiren TSO Meclisi hedefler konusundaki kanaatlerini dile getirdiler..TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı yaptıkları konuşmalarda Üniversiteyi daha yakından tanıma fırsatı buldukları için mutluluklarını dile getirirlerken "Üniversite TSO birlik ve dayanışması  bundan böyle artarak sürecektir" dediler:

Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Meclis Başkanı Ertan Taşlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. İdris Şahin, Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Düzce TSO Meclis Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı, toplantının hayırlar getirmesini dileyerek başladığı sözlerine Düzce Üniversitesi’ni çok donanımlı bir üniversite olarak nitelendiren Ertan Taşlı, “Üniversitemizin hem iş dünyamıza hem Düzce’mize katacağı katma değerleri düşünürsek üniversitesiz bir Düzce’nin olmayacağı ortadadır. Bundan sonraki süreçte Düzce TSO Meclisi Düzce Üniversitesi’nin her zaman yanındadır" dedi.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversite-TSO işbirliğinin ana gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi. Bilimsel olan her şeyin devamlılığı olduğunu vurgulayan Fahri Çakır, organize sanayilerin yüksek teknolojiye sahip olması gerektiğini ifade ettiği konuşmasını "Üniversitemizden bu konuda faydalanmak istiyoruz" dedi.

REKTÖR :"DÜZCE'YE DEĞER KATMAK İSTİYORUZ"

DÜ Retüörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitede eğitim gören Düzceli öğrenci oranının yüzde 7 cıvarında olduğunu belirterek : “Yerelleşmek isteyen bir Üniversite değiliz. Yerelleştiğimiz zaman Düzce’nin bizden beklentilerini karşılayamayabiliriz. Hem Düzce’nin öğrencisine hitap etmek istiyoruz hem de Düzce’ye değer katacak, dışarıdan gelecek öğrencilere kucak açmak istiyoruz.” dedi.

"ŞEHİR DESTEKLEMEZSE BÜYÜYEMEYİZ"

Üniversitede lisans-ön lisans dengesini yakaladıklarını dile getiren Rektör Çakar, öncelikli hedefin ilk 50 binden nitelikli öğrenci çekmek olduğunu sözlerine ekledi. "Üniversitemiz 2019-2020 yıllarında 40 bin öğrenci sayısına ulaşacağız" diyen Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Büyümeyi kendimiz planlamayacağız. Şehir desteklemezse üniversite büyüyemez. Büyümeye şehirle birlikte karar vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitemiz 2015-2019 Stratejik Planı’na göre çevre teknolojileri ve sağlık alanında büyümeyi hedeflediklerini  belirterek Üniversite bütçesiyle ilgili de bilgiler verdi.

D.Ü. İLK 5 İÇİNDE

Üniversitenin akademik başarılarından da bahseden Rektör Çakar, 2014 yılındaki bir sıralamaya göre Üniversitenin 30 bin üniversite arasında 1720. sırada olduğunu, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında birinci olduğunu, öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında altıncı olduğunu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın verilerine göre dört yıldır en girişimci üniversiteler arasında ilk 50 içinde olduğunu sözlerine ekledi.

Haber;E.TAYHAN