Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri yoğun geçen 24 Haziran seçim sürecinin ardından yeni seçilen yönetimle birlikte, düzenlenen kahvaltı organizasyonunda Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

“Çilimli OSB’de ciddi bir çalışma içindeyiz”
Toplantıda yeni dönemdeki hedeflerini ve yapmayı düşündükleri projelerden anlatan Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikli hedeflerimizden birincisi odamıza hizmet binasını kazandırmaktır. Yeni binada marka, KOSGEB, Bilim, Sanayi Müdürlüğü gibi alanları bir arada tutarak akıllı bir bina yapmayı hedefliyoruz. Temmuzun 15’inden sonra yeni bir hizmet katımızla oda üyeleriyle yeni çalışmalar yapacağız. Hizmet kalitemizi en üst seviyelere çıkarmaya çalışacağız. Daha önceki mecliste karar almıştık meclis çalışma komisyonlarımızı oluşturduk ve önümüzdeki hafta komisyonlarımız çalışmaya başlayacak. Marka ve ekonomi bakanlığında toplam 4 tane projemiz devam ediyor. Temmuz ayında Marka Dönem Başkanlığı Düzce Valiliğimize geçiyor. Sanayicilerimizi proje bazında destekleyip buradan Düzce’ye en az 150 milyon gibi teşvik yapmayı planlıyoruz. Düzce’de ilk defa başlatacağımız Söz Üyede Programımıza Temmuz ayında başlayacağız. Bütün oda üyelerimiz yaşadıkları sorunları, problemleri dile getirebilecek. Aylık bültenlerimizi yeniden yayınlayacağız bu bültenlerde komisyonlarımızı konuşturacağız. Sanayi-Üniversite iş birliği programı ile üniversitemizle bir araya geleceğiz. Üniversitemizin her konuda bize inanılmaz derecede katkısı bulunuyor. Düzce’deki sanayi kuruluşlarını tek tek ziyaret edeceğiz. Çilimli OSB’de ciddi bir çalışma içindeyiz. İstimlaklarla ilgili ödemelere başladık Sayın Bakanımızın destekleri ile. Sayın Bakanımız da buradaki çalışmalara önem veriyor. Çilimli OSB’de Bakanımız biraz daha hassas davranıyor. Ayrıca Çilimli OSB’de Halk Bankası ile ilgili bir çalışma da var o da sona gelecek.”

“Sanayiyi canlandırmamız lazım”
Düzce’de sanayiyi geliştirmek gerektiğini söyleyen ve yeni binadaki çalışmaları da değerlendiren Şahin şu ifadelere yer verdi:

“Yer anlamında belediye ile bir sıkıntımız yok. Biz sadece bakanımızdan talep etmiştik MARKA’yı. MARKA’yı, Bilim, Sanayi Müdürlüğü’nü KOSGEB’i, TSO’yu aynı binada toplamayı istiyorduk. Binamızın projesini 15-20 gün içinde tamamlayacağız. Bakanlık birimleri ile TSO’nun bir olacağı bir bina düşünüyoruz ve bakanımız bu konuya sıcak bakıyor. Proje anlamında başladığımızda Bayan Bey imzalarız dedi. Bir sıkıntımız yok.”

“Projelere açığız”
Sanayinin bir şekilde canlandırılması gerektiğini ve artık dünyada projesiz paranın olmadığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu:

“Projesi olanlarla her türlü herkesle çalışacağız. Çünkü bunların bir altyapısı olması gerekiyor. Bizim proje sunmamız gerekiyor. Her mesleğin mecliste ve yönetimde temsilcisi var. Bu işlerle ilgili yardımcı olabilecek bir birim kurduk. Projelere açığız.”

Haber: M.AYDIN