1 Nisan’da yapılacak Düzce TSO seçimlerine birkaç gün kala komitelere girebilmek için yarış başladı. Sigortacılar, emlakçılar ve bankacılardan oluşan 9. Meslek Komitesi’nde Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (Ertan Taşlı) ve Selim Koçak karşısında olan Ruhi Güner ile Barış Gümüş bu sabah düzenledikleri kahvaltı organizasyonunun ardından basının karşısına geçerek seçim vaatlerini açıkladı.

“Düzce’ye çok işler yapacağız; tüm üyelerimizden destek istiyoruz”
Konuşmasına kendisini tanıtarak başlayan genç işadamı Barış Gümüş, 11 yıldır Düzce TSO üyesi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Bu süreçte gerek bankacılık, gerek sigortacılık, gerek emlak alanında kaderimizde bu önemli bayrağı taşımak var ise çok çalışacağımıza emin olabilirsiniz. Kendi adıma ve katma değer adına Düzce’ye çok işler yapacağımıza inancımız tamdır. Ülkemiz gerek siyasal anlamda gerek ticari anlamda hassas bir dönemden geçmektedir. Bu durumda yaşadığımız olumsuz örnekler üzerinde durma taraftarı değilim. Çünkü yaşadığımız süreç meşakkatli bir şekilde ilerlemektedir. Dünyada genç nüfusun ne kadar önemli olduğu aşikar. Dolayısıyla bu dönemde 11 yıldır edindiğim tecrübe ile Düzce’mize memleketimize hizmet etmek istiyoruz. Pozitif çalışmalar yapacağız. Temsil edeceğimiz sektörü her zaman göz önünde tutup var gücümüzle çalışacağız. Özellikle banka, sigorta ve emlak alanlarındaki tüm üyelerimizden destek olmanızı tekrarlamak isterim. İnşallah Düzce ve ülkemiz kazanacaktır.”

“Biz daha iyi hizmet edebiliriz inancı ile hareket ediyoruz”
Ruhi Güner ise, özellikle gençlere yönelik yatırımların az olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

“1999 yılında yapılan Ticaret ve Sanayi Odası seçiminde odaya girdim ve o binanın inşaat sorumlusu olmak bana nasip oldu. Bu kez TSO’da çok güzel ve neşeli bir seçim geçiyor. Bizim kendi 9.meslek grubumda arkadaşlarımla beraber biz de talip olduk. Karşımızda rakibimiz yok arkadaşlarımız var. Makam ve mevkiler gelir geçer. Biz hiçbir arkadaşımızı rakip olarak görmüyoruz. Onlar bizim dost ve arkadaşlarımız. Biz daha iyi hizmet edebiliriz inancı ile hareket ediyoruz. Düzce’de bir velinimetimiz var, Sanayi Bakanımız var. Düzce organize sanayinin kuruluşunda da ben görev almıştım. Daha sonra ikinci ve üçüncü organizemiz geldi Gümüşova’da. Şimdi dördüncü organize sanayimiz geliyor Çilimli’de. Bunun yanı sıra Düzce’de bir bacasız sanayimiz, üniversitemiz var bizim. Şu an 29 bin 961 öğrenci okuyor üniversitemizde. Bu da bir sanayi ama bu öğrencilere yapılan hiçbir şey yok. Öğrencilere yönelik sosyal ve kültürel bir takım yatırımların olması gerekiyor. Bu öğrenci sayımız ilahiyat fakültesinin de devreye girmesi ile 35-40 binlere olaşacak. Bunları geliştirecek bir şeyler yapmak, teşvik etmek lazım. Bizim seçildiğimiz grupta Sayın Bakanımızla, gerekli kişilerle çok iyi faaliyetlerde bulunacağımız ve Düzce’ye bir şeyler katacağımıza inanıyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ