Düzce'de özel sektörü temsil eden ve ekonomiye yön veren önemli bir kuruluş olan Ticaret ve Sanayi Odası'nda 1 Nisan’da yapılacak seçimler için son iki gün kaldı. 11 komiteden 9’unda çift liste gidilen seçimlerde kıran kırana ancak “sessiz” bir yarış söz konusuyken diğer 2 komitede tek liste gidilen seçimlerin rahatlığı yaşanıyor.

2 grup sessizliği bozdu
Odayı yönetmeye talip olan adaylardan üyelerinin mesleki açıdan faaliyetlerini kolaylaştıracak, Düzce’nin kalkınması ve ekonomisinin gelişmesi için gerekli çalışmalar yapıp, ürettikleri projeleri kamuoyuyla paylaşmaları beklenirken bu hafta sadece iki grup yaptığı basın açıklamaları ile “sessiz” seçim bekleyişini bozdu.

İnşaat, inşaat malzemeleri satan ve mühendislerden oluşan 2. Meslek Komitesi’nde İbrahim Canpolat, Yavuz Ayyıldız ve Gösterişli İnşaat karşısında bir dönem MÜSİAD Başkanlığı yapmış İsmail Çakmak ve Hilal Kaşkır ile sigortacılar, emlakçılar ve bankacılardan oluşan 9. Meslek Komitesi’nde Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (Ertan Taşlı) ve Selim Koçak karşısındaki Ruhi Güner ve Barış Gümüş çıkıp vaatlerini açıklarken pek çok aday işini sessiz yürütmeyi tercih ediyor.

Kuvvetli adaylardan ses çıkmadı
Artık eski yönetim anlayışının istenmediği Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda bugüne kadar adayların çıkıp projelerini açıklaması beklendi. Üyeler arasında ise meslek komitelerine seçilecek adaylardan Düzce’ye fayda sağlayacak kişilerin yönetime seçilmesi ön plana çıkan konuların başında geldi. Ancak bugüne kadar kuvvetli adaylardan hiçbiri ne çıkıp vaatlerini ne de projelerini anlattı.

Gergin bir bekleyişin hakim olduğu TSO’da gözler iki gün sonra yapılacak seçimlere çevrilirken sürpriz gelişmelerin olup olmayacağı ise merak ediliyor.

Haber: Ö.YILMAZ