Belediyenin taksiciler için kurduğu tek tip yazıhaneden ne yazık ki Bulvar taksi durağı çalışanları yararlanamadı. Durağın bulunduğu yere levha konulmasına rağmen yazıhaneleri olmayan taksiciler sokakta müşteri beklemek zorunda kalıyor. Özellikle kış mevsimin kendini iyice hissettirdiği şu günlerde kar ve yağmur altında ekmek parası kazanmaya çalışan 8 taksici, durağın yanında bulunan inşaatın birinci katına tuğladan küçük bir oda örerek soğuktan korunmaya çalışıyorlar. Tuğladan yaptıkları taksi durağının yanına kalemle isim ve telefon numaralarını yazan taksiciler, Şoförler odasının kendilerini, daha yeri ve zamanı belli olmayan yeni terminale geçeceksiniz diye oyaladığını ve yalnız bıraktığını söyledi. 8 taksicinin bir kısmı terminalde bir kısmı ise durakta müşteri beklerken, yeni kurulan yazıhanelerden kurulmuyorsa hiç olmazsa iki kişinin durabileceği bir yazıhane istiyorlar.

8 taksi bulunan durakta yazıhane olmaması nedeniyle bazı arkadaşlarının garajda çalıştığını söyleyen bir taksici, belediyenin ve şoförler odasının çektikleri sıkıntıyı görerek yardım etmesini istedi.

Taksici, “ Taksi durağı tabelasını belediye buraya koydu ancak yazıhane koymadı. Bizim burada yerimiz belli. Ancak şoförleri odası başkanı yeni garaj yapılacak oraya geçersiniz biraz sabredin diyor. Yeni garajın ne zaman yapılacağı belli değil, kaç yıl süreceği belli değil biz nasıl bekleriz onca sene. Bu inşaat sahibi sağolsun bize yardımcı oldu ancak inşaat bitince ne yapacağız. ” Diyerek geçici bir yazıhane kurulmasını istedi.

Isınmak için soba bile kuramadıkları bir metrekarelik alanda sabahtan akşama kadar beklemek zorunda olduklarını söyleyen bir başka taksici ise, taksilerinde oturarak beklediklerinde üşüdüklerini, bu küçücük yerde ekmek parası kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu şekilde çalışılır mı diyen taksici, “ Başkan gelsin 1 saat dursun bize hak verecek. Sabah 8 de geliyoruz akşam 10 da gidiyoruz. Geceleri daha fazla duramıyoruz. 8 kişi ev bakmak için bu karda soğukta böyle çalışmak zorunda yazık” dedi.

Haber; H. İŞCAN