Kentte yaşanan hak mağduriyetin giderilmesi için Düzce Tüketici Hakları Derneği kuruldu.
Düzce Tüketici Hakları Derneği temsilcileri dernek olarak basın önünde ilk konuşmasını bugün gerçekleştirdi. Düzce'nin bugünü ve geleceğinde önemli katkılarda bulanacağına inanılarak 28 Nisan 2014 tarihinde açılan Düzce Tüketici Hakları Derneği'nin başkanı Hacer Yılmaz yaptığı konuşmasında ilk olarak Tüketici Haklarının ne olduğunu açıkladı.



Yılmaz, "Tüketicilerin bilinçli ve seçici tavrını geliştirmeyi, yoğun rekabet ortamında, en iyi mal ve hizmetleri üreten, kendi ekonomik çıkarları kada üreten, kendi ekonomik çıkarları kadar tüketicilerin ekonomik çıkarlarını ve güvenliğini gözeten, hukuka saygılı dürüst işletmelerin ayakta kalmasını destekler"şeklinde konuştu.



Yılmaz ardından Tüketici Hakları kavramının tarihini ve ülkemizde bu kavramın girişini anlattı.



Yılmaz, "Tüketici Hakları kavramı 15 Mart 1962 tarihinde dönemin ABD Başkanı J.F Kenedy Temsilciler Meclisinde kullanmış daha sonra Avrupa ve tüm dünyada tüketici hakları ve faaliyetleri yatılmıştır. Ülkemizde bu faaliyetler 8 Eylül 1995 tarihinde kabul edilen yasa ile uygulama alanı bulmuştur"dedi.


Dernek başkanı Hacer Yılmaz konuşmasının devamında derneklerinin işlevini ve ne gibi durumlarda kendilerine ulaşmaları gerektiğini anlattı. Sonrasında ise Düzce'de faaliyette bulunan bir marketler zincirini eleştirerek çok ciddi iddialarda bulundu.



Yılmaz, " Düzce'de faaliyette bulunan bir marketler zinciri çalışanlarına son kullanma tarihi geçmiş ve iade edilemeyen yağlarla yemek yaparak yağları tüketme yoluna gidiyor. Konuyu ilgili makamlara bildireceğiz" dedi.



Düzce Tüketici Hakları Derneği Başkanı Hacer Yılmaz, son olarak vatandaşa eğitim verip tüketiciyi bilinçlendirmeyi ve korumayı hedeflediklerini söyledi ve kendilerine duzce@duzcetuketicihakları.com web adresinden ulaşabileceklerini ifade etti.