“Daha geniş bir açıdan dünyaya bakıyoruz”
72 ülkeyi bisiklet ile gezmenin yaklaşık 30 senesini aldığını kaydeden Mumcu deneyimlerini Öncü Haber mikrofonu ile paylaştı.
Mumcu, “Yurtdışını gezdik, her ülkeden, her kültürden insanlarla tanıştık. Sonunda bunun bir özeti olarak da herkesle kardeş, dost olduk, güzel günler geçirdik. Bisikletle yaptığımız seyahatlerden dolayı sağlığımız ve kafa yapımız gelişti. Daha geniş bir açıdan dünyaya bakıyoruz” diye konuştu.

“Şimdi Türkiye’yi karış karış geziyorum”
Bisiklet sevdasının 16 yaşında başladığını ifade eden Mumcu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben aslında buraların çocuğuyum. Ortaokul ve liseyi Adapazarı’nda bitirdik. O dönemde de bisiklet yarışçısıydım zaten. Bisiklete 16 yaşımda başladım ve hayat beni daha sonra yurtdışına götürdü. Yurtdışında uzun seneler kaldım. O yüzden diğer ülkeleri gezmek benim için daha kolay oldu. Bu turculuğu ilk başlatanlardan da biriyim. Yaptığımız söyleşi ve konferanslar sayesinde de birçok arkadaşımız cesaretlendi ve birçok insan yola çıktı. Ben yurtdışında yaşadığımdan dolayı Türkiye’yi çok fazla gezemedim ama şimdi Türkiye’deyim ve Türkiye’yi karış karış geziyorum.”

“Yapılması güç diye bir şey yok”
Amacının gençlerin bakış açısını değiştirmek olduğunu söyleyen Mumcu, “Yapılması güç diye düşündükleri şeylerin yapılabilir olduğunu göstermek ve anlatabilmek. Gençlerin bu zeminde dünya görüşlerini genişletip yurtdışına açılmalarını sağlamaları ya da Türkiye’yi gezmeleri için cesaretlendirmek amacıyla bu etkinlikleri düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Son olarak Düzcelileri Düzce Üniversitesi İstiklal Konferans Salonu’nda saat 14:00’da, Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) akşam saat 19:00’da gerçekleşecek olan söyleşilere tüm Düzcelileri davet eden bisiklet gezgini Ahmet Mumcu, bir de mesaj verdi: “Herkes bisiklete binsin, sağlıklı yaşasın, doğayı kirletmesin ve arabalardan biraz uzak kalsınlar.”

Haber: Ö.YILMAZ