Tüm Türkiye'de olduğu gibi Düzce'de de kutlanmaya başlanan Amatör Spor Haftası yürüyüş ile başladı. Büyük Camii önünden Anıtpark'a kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından program Anıtpark Meydanı'nda devam etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi.

 


Çocuklarımızın spora başlaması en önemli hedefimiz


Programda konuşan Vali Ali İhsan Su, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası'nın tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce'de de büyük heyecan ve coşku ile kutlanacağını söyledi.


'Spor birleştirici güç' vurgusu


“Sporun bir ülkedeki birleştirici gücünü hepimiz görmekteyiz.” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Su, “İlimizde de spor ile birçok zorluğun üstesinden gelebilir, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayatlarını sağlıklı ve zararlı alışkanlıklardan arınmış olarak garanti altına alabiliriz. Yine gençlerimizin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yönüyle kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek spor bilinci ve kültürünün oluşturulması bu hafta hedeflerimiz arasındadır..” diye konuştu.


7’den 70’e herkese seslendi


Düzce’de sporun hak ettiği yeri alacağı ve her hanede spor yapan kişi sayısının artacağı temennisinde bulunan Vali Ali İhsan Su, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:


“Bu hafta vesilesi ile 7’den 70’e herkesi spor yapmaya teşvik ediyorum. Düzce'de amatör sporlarla hem hayatlarını düzene sokan hem de sağlıklı yaşamın içinde olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün spor branşlarında 15 bin 123 sporcu yer alırken ASKF'nin 2014-2015 yılı içerisinde yaptığı kayıtlarda da 796 sporcu sayısına ulaşılmıştır. ASKF geçtiğimiz sene 3 bin 50 sporcunun tescilini yaparken amatör liglerin yeni başlayacağı da göz önünde bulundurulduğunda sporcu sayımız her geçen gün katlanarak artmaktadır. Biz biliyoruz ki insanlarımız spor yapmak istiyor; onların spor yapabileceği imkanlar da Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile spor kulüplerimizin imkanları dâhilinde gerçekleştiriliyor. İlimizde artık her branşta spor yapabilecek antrenör ve mekana sahibiz. Buradan bütün Düzcelileri 7’den 70’e spor yapmaya, spor tesislerimizi kullanmaya, eğitim hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum. Amatör Spor Haftamızın tüm Düzceliler'e hayırlı olmasını diliyorum.”



Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Erdoğan Bıyık da haftanın anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

 

Konuşmaların ardından Vali, Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Düzce Belediye Başkanına ASKF tarafından plaket takdim edildi.

 



Etkinliklere Halk oyunları, taekwondo, karate ve cimnastik gösterileri renk kattı. Protokol üyeleri gösterileri dikkatle takip etti.

 


Anıtpark’taki Program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor branşlarının tanıtımı ile son buldu. Vali Ali İhsan Su ve protokol üyelerinin basketbol, voleybol, badminton gibi spor branşlarına eşlik etmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

 

 

HABER: S. KAŞKIR