Hoşgörü ve barışın sembolü, yüzyıllarca süregelen bir hoşgörünün öncüsü ve din bilgini olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin 742. vuslat yıl dönümü nedeniyle Düzce Belediyesi tarafından 18 Temmuz Spor Salonu’nda “Serdar Tuncer ile Mevlana Haftası Özel Programı” düzenlendi.

Anma programında, Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, İl Müftüsü Selami Emen, vali yardımcıları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Program Sakarya Sarıkışla Cami İmam Hatibi Ali Güzeldal’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından programa katılanlarla bir araya gelen Şair, Yazar ve Televizyon Programcısı Serdar Tuncer, Hazreti Mevlana'nın hayatı, eserleri ve düşüncesi hakkında bilgi verirken Mevlana’yla ilgili toplumdaki doğru bilinen yanlışları anlattı. Tuncer, programda şiir okudu, Mevlana’yı anlamanın önemine vurgu yaptı.

MEVLANA’YI DOĞRU ANLAMALIYIZ

Tuncer, Mevlana’nın anlattıklarının doğru yorumlanması gerektiği üzerinde durarak, “Şiiri, sözü bahane edip aslında Mevlana’yı anlama çabası içerisindeyiz. Hz. Mevlana bu toprakların insanının çok sevdiği fakat az tanıdığı bir değerdir” diye konuştu. Şair Tuncer, mizahi anlatım tarzıyla da büyük beğeni topladı.

TUNCER’DEN GÖNDERME
Tuncer, programına siyaseti karıştırmak istememesine karıştırmak zorunda kaldığını belirterek geçmişte 17 Aralık tarihinde birçok önemli ve güzel olay olduğunu hatırlattı ve insanların neyi önemsiyorsa onu hatırladığını ifade ederek 17-25 Aralık Operasyonlarını Yolsuzluk ve Rüşvet Haftası olarak görenlere göndermede bulundu. Tuncer Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Eren Erdem’in bir Rus televizyon programındaki ifadelerini de eleştirdi. Tuncer, sözleri seyircilerden alkış aldı.

Tuncer’e programının sonunda hediye takdim eden Düzce Valisi Ali Fidan kendisine teşekkür etti. Cihan Yıldız’ın ilahileriyle devam eden program Düzce ve İstanbul Semazen Topluluğunun gösterisiyle son buldu.



haber;Y.SEVER