Düzce Üniversitesi ev sahipliğinde Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "17. Geleneksel Turizm Sempozyumu"na katılan Düzce Valisi Zülkif Dağlı, programın ardından ilçenin tarihi mekanlarına yönelik incelemelerde bulundu.

"Mesire alanını düzenleyin" talimatı
Vali Dağlı, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk eşliğinde Akçakoca Cumayanı mevkii Göktepe Köyü’nde bulunan tarihi Evliya Camii ve Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalma tarihi hamamı gezdi. Vali Dağlı tarihi Evliya Camii ve hamamda yaptığı incelemenin ardından Secaaddin Ebu Ahmed Dede Türbesi'ni ziyaret ederek, burada dua etti. Daha sonra alanı gezen Dağlı, mesire alanının düzenlenmesi için çalışma başlatılması talimatını verdi.



Öte yandan Akçakoca sınırlarında yer alan tarihi Evliya Camii ve Secaaddin Ebu Ahmed Dede Türbesi önemli ibadet mekanları olmakla birlikte tarihi mimarisiyle de ilçenin önde gelen değerleri arasında bulunuyor. Tarihi Evliya Camii özellikle Cuma günleri, çevre köylerden gelen yüzlerce kişiye ibadet etmeleri için ev sahipliği yapıyor.




Haber: C.ÜSTÜNER