Düzce Belediyesi tarafından mezarları türbeye dönüştürülen Düzceli alimler Kürtzade Mehmet Efendi ve Hafız Hasan Şen türbelerinin açılışı törenle yapıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen valilik bayramlaşma töreninin ardından Şehir Mezarlığı ile Otluoğlu Köyü Mezarlığı’na yaptırılan iki önemli zatın türbesinin açılışına katıldı.Özlü’ye, AK Parti Milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de eşlik etti.

İlk olarak kabristanı Şehir Mezarlığı’nda yer alan Hacı Hafız Hasan Şen’in Düzce Belediyesi tarafından yaptırılan türbesi açıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti’nin okunduğu açılışta İl Müftüsü Selami Emen tarafından dua edildi. Açılışa katılanlar Hacı Hafız Hasan Şen’in türbesi başında dua etti. Özlü ve beraberindekiler sonrasında kabristanı Otluoğlu Köyü Mezarlığı’nda bulunan merhum Düzce Müftüsü Kürtzade Mehmet Sıtkı Otluoğlu’nun türbesinin açılışını dualar eşliğinde gerçekleştirdi.



Özlü, Otluoğlu’nun yakınlarıyla bayramlaştı.

Haber: Ö. YILMAZ