Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ın Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç ve Yönetim Kurul Üyeleri Düzce’deki turizm potansiyeli ile ilgili çalışmalar yapmak için Düzce’ye geldi. TÜRSAB yetkilileri, Turizm Tanıtma Derneği vasıtasıyla Düzce’deki basınla bir araya geldi. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Zonguldak ile birlikte 5 il den sorumlu olan TÜRSAB’ın Yedigöller Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, Düzce’de komisyon oluşturarak çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

 

ÖNCE DÜZCELİLER TANIMALI


Kadir Genç; “Amaç Düzce iline neden bir yerli-yabancı turist gelsin bunun tespitini yapmalıyız. Tespitler yapılırken eksikler varsa bu eksikleri yerel yönetimlere bildirip tamamlanması takipçisi olmalıyız ki Düzce şehrinde turizm anlamında bir katkı sağlayabilelim. İlk olarak şehrin turizm açısından ilerlemesi için kendilerinin bu şehirleri tanıması gerekiyor. Düzcelinin önce Düzce’yi tanıması gerekiyor tarihini kültürünü doğasını bilmesi gerekiyor. Bizler bir nevi aracıyız. Eğer Düzceli bunu istemezse biz burada başarılı olamayız. Düzcelinin yerel yönetimlerin sivil toplum örgütlerinin bu şehrin turizm anlamında katkı sağlar haline gelmesini arzulaması lazım.” dedi.

 


UMDUĞUMUZ BİR YAPILAŞMAYI BULAMADIK


Düzce’nin doğal harikaları ile ünlü bir il olduğunu ifade eden Genç, eksi yönlerini de aktardı…

Genç, “Düzce doğası ile çok güzel bir şehir ama Düzce’nin içine girerken hava kirliliği görüntü kirliliği var. Bunların biran önce çözülmesi ile ilgili çalışmalar yapılması lazım. Seyahat eden gezen insanlar vakti ile sağlığı ile çok ehlikeyif olan insanlardır. Bu insanlar bu şehrin girişinde görüntü ve hava kirliliğini gördüğünde bizi nereye getirdiniz derler. Düzce Diğer illere göre şehir girişi anlamında görsellik anlamında geride geliyor. Depremden sonraki yapılaşma baktığımız zaman umduğumuz bir yapılaşma maalesef bulamadık. ”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır