Yığılca’nın yıllardır saklı kalan güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılması için başlayan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Düzce Valiliği, Düzce-Yığılca arasındaki destinasyon ağını güçlendirmek amacıyla Yığılca-Yedigöller arasındaki 35 km.'lik yolu asfaltlamış, yön ve yürüyüş parkuru levhaları koyarak 2012 yılında yol çalışmaları tamamlamıştı. Bu bağlamda Yedigöller Milli Parkı'na düzenlenen kültür turlarının Yığılca yolunu kullanmaları bölgenin turizm potansiyellerine olan ilgiyi de arttırmaya başladı.

İnceleme gezisi

Bölgenin var olan potansiyellerinin turizme kazandırılması çalışmaları bununla sınırlı kalmıyor. Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, Yığılca Orman İşletme Bölge Müdürü Hüseyin Bulut, Milli Parklar Düzce Şube Müdürü Mehmet Sait Kanar, Düzce Orman İşletme Müdürü Hüseyin Koz, Karakaş Orman İşletme Şefi Özgür Altınkaya, ve bölgedeki sivil toplum kuruluşu üyelerinin katıldığı bir inceleme gezisi ile Yığılca’nın turizm potansiyelleri yerinde incelendi.

İşletmecilere devredilecek

Gezi sonrasında yapılan toplantıda, proje aşamasına gelen, Sarıkaya Mağarası, Saklıkent Şelalesi, Yoğunpelit ve Mengen Şelaleleri, Yılançatı Şelalesi ve Kanyonu için orman içi piknik ve mesire alanı kullanılmasına, projelerin tamamlanıp ilgili kurumlara sunularak, işletmecilere devredilme kararı alındı.

Birçok güzelliğe sahip

Öte yandan batıdan Düzce ili merkezi ve Akçakoca ilçesi, güneyden Kaynaşlı ilçesi ve Bolu ili, kuzeyden Zonguldak ilinin Alaplı ilçesi, doğudan Bolu ilinin Mengen ilçesi ile çevrili olan Yığılca, Düzce merkezine 38 km. mesafede bulunuyor. Komşusu olduğu bölgeler arasında, bal ormanları, Saklıkent ve Yoğunpelit Şelaleleri, Yılançatı Şelalesi ve Kanyonu, Sarıkaya ve Gökçeağaç Mağaraları ile birçok güzelliğe sahip olmasının yanı sıra, Yedigöller Milli Parkı'na 35 km mesafede bulunması sebebi ile de Yığılca, Düzce’nin önemli destinasyon ayaklarından biri kabul ediliyor.

Haber: C. ÜSTÜNER