Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyü rafting alanında buluşan Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça, İl Turizm Müdürü Özcan önce rafting için özle kıyafetlerini giydi. Rafting öncesi Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve İl Kültür ve turizm müdürü Özcan budak açıklamalar yaptı.

Vali Ali Fidan, “ Düzce’miz herşeyi ile güzel yeni yeni tanıyorum bende . bende ilk kez rafting yapacağım. Bu tür etkinliklerin yaygınlaşarak ilimizin tanıtımına katkı sağlamasını diliyorum.”derken Belediye Başkanı Keleş, “ barajın raftingin etkileyeceği biliyoruz. Bu nedenle ivediklikle bu rafting parkurunu aratmayacak yeni alanlar yaratmalıyız. raftingin devam için çalışacağız. Su akar türk bakar diye bir laf var. Uzun yıllar baktık ama rafting yapmak aklımıza gelmedi son 10 yıla kadar. Bir çok yerden turist geliyor. Bölge insanın kalkınması içinde önemli.” dedi.

Her gün resmi kıyafetle görmeye alıştığımız protokol üyelerinin, rafting kıyafetleri ile görmek gülümsetti.Rafting rehberinin dereye girmeden önce verdiği bilgileri dikkatle dinleyen protokol üyeleri, ardından rafting botlarını birlikte dereye taşıdılar.Rafting heyecanı yaşayan protokol üyelerinin dereye girmeden önce yaptığı espriler ise güldürdü.

Oldukça keyifli anlar yaşayan ekip daha sonra güzel havanın ve yemyeşil doğanın doyasıya tadını çıkardı.

Haber;S.KAŞKIR