Düzce’nin zengin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla bu yıl 38.'sı kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri kortej yürüyüşü ile devam etti. “Tabiat cenneti Düzce, her şey var gönlünüzce” sloganı benimsenen ve her fırsatta Düzce’nin Turizm kenti olması gerektiği vurgulanan Düzce’de bugünkü etkinliklere siyasi katılımın olmaması dikkat çekti. 

 

 

 

 

 Düzce milletvekilleri, siyasi parti il başkanları ve Vali Ali İhsan Su’nun katılmadığı yürüyüş programı, ticaret lisesi önünde başladı. İlk sırada belediye bandosu ardından mehteran takımının eşliğinde eski bolu caddesinden Anıtpark’a kadar kortej eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte Off Roadcular ve raftingciler de yer alırken, yol boyunca vatandaşlarda renkli görüntülere sahne olan yürüyüşü cep telefonları ile kaydetti.

 

 

 Anıtpark’ta son bulan yürüyüşte İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunduğu programa Garnizon komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de hazır bulundu.

 

 

 

Kız Meslek Lisesi Halk oyunları ekibi gösterisi ile alanı dolduranları coşturdu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Vali Yardımcısı Hasan Bağcı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak yaptı.
Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce’nin sahip olduğu zenginlikleri en üst düzeyde istifade ettirmenin yollarını bulacaklarını dile getirdi.

 

 

Bu haftanın amacının Düzce’nin doğal güzelliklerini paylaşmak ve sunmak olduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ise bunun sadece yerel yönetimlerin görevi olmadığını tüm bireyleri kapsadığını dile getirdi. Budak ,Düzce’nin birçok doğal güzelliğe sahip olduğundan bu konuda mazeret üretilemeyeceğini dile getirerek herkesi el ele çalışmaya davet etti.

 

Konuşmaların ardından program, plaket takdimi ile sona erdi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır