Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Vural, AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Osman Çakır'ın seçim çalışmaları kapsamında kendisini ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Akçakoca'nın turizm çalışmalarında gerilediğini vurgulayarak, “Son 5 yıldır her geçen gün geri gidiyoruz” dedi. Akçakoca'daki önemli bir sivil toplum örgütünün başkanlığını yapan Vural'ın bu söylemleri, Akçakoca'nın kendi döneminde turizmde büyük gelişme kaydettiğini sık sık vurgulayan Başkan Fikret Albayrak'ı akıllara getirdi. Akçakoca TSO Başkanı Vural'ın “geriledik” Başkan'ın ise bunun tam aksine “geliştik” açıklaması kafaları karıştırdı.

AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Osman Çakır ve parti teşkilat üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Vural'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan TSO Başkanı Mustafa Vural, Akçakoca'da esnaf ve sanayicinin her geçen gün gerilediğini belirterek, ''Bizim amacımız esnaf ve sanayicilerimize yol göstermektir. Akçakoca diğer ilçelere göre biraz daha geriledi ve bunu gözle görebiliyoruz. Akçakoca'yı kalkındırmak turizm ve üniversite kenti olmaktan geçecektir. İşletme Fakültesi yapımı için harekete geçtik ve Sayın Yaşar Yakış'ın katkılarıyla bir yere kadar gidebildik.Üniversitenin 1 bloğunun temelini atabildik. Siyasi destek gerekiyor ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan ödenek aktarılması gerekiyor” dedi. Turizm çalışmalarına da değinen Vural, '' Turizm çalışmalarında da gerideyiz. Son 5 yıldır her geçen gün geri gidiyoruz. Bu konuda da çok çalışma yapmalıyız ve çeşitli projeler oluşturmalıyız'' diye konuştu.

AK Parti Düzce Milletvekili Adayı Osman Çakır ise milletvekili seçilmesi halinde Akçakoca'nın üniversite kenti olması için tüm çalışmaları hızlandıracağı belirterek, “Akçakoca İşletme Fakültesi'nin yapımı için çok hızlı hareket etme sözü veriyorum. Turizm çalışmalarında ise sivil toplum kuruluşları ve kurumlar ile bir masaya oturarak ortak hareket ederek çözüm üreteceğiz'' diye konuştu.