Düzce’de kutlanmaya devam eden 37. Turizm Haftası etkinlikleri, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediye Başkanlığı, Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, Düzce Bisiklet Derneği, Bolu, Sakarya ve Karadeniz Ereğli Bisiklet Derneklerinin katılımıyla renklendi. Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen bisiklet turu Anıtpark’ta bisiklet derneği üyeleri ve katılımcıların buluşmasıyla başladı.

Düzce’nin Turizm potansiyellerini yerel halkla paylaşmak için düzenlenen bisiklet turuna genç ve yaşlı ayrımı yapmadan yaklaşık yüz elli bisikletli katıldı. Anıtpark’tan başlayan 30 kilometrelik parkurda bisikletliler Düzce’nin doğa güzelliklerini görmek için Düzce Merkez Aydınpınar yolu üzerinden, Gölyaka-Gölormanı Köyünde bulunan ve Düzce ovasına ait akarsu ağının birleştiği Efteni Gölüne ulaşmak için pedal çevirdiler.

Yola çıkmadan önce basına açıklamada bulunan Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak,  Düzce’nin yüksek bir bisiklet sporu potansiyeline sahip olduğunu ve bisiklet kullanımına dikkat çekmek istediklerini belirtti.

Sakarya, Bolu, Karadeniz Ereğli’den katılan bisiklet derneklerine teşekkür ettiğini belirten Düzce Bisikletçiler Platformu Başkanı Nizamettin Ulaş, “Farklı şehirlerden katılan arkadaşlarımıza Düzce’nin doğal güzelliklerini göstermek istedik. İnşallah güzel bir tur olur” dedi.

Düzce’nin etkinliklerine katılmaktan çok keyif aldıklarını ve çok gurur duyduklarını belirten Tabiatın Kalbi Bolu Bisiklet Amatörleri Derneği Başkanı Melike Bayramoğlu, “Etkinliğe 23 kişi katıldık. Yarımız otobüslerle, yarımızda bisikletler geldi. Davet edildiğimiz için çok teşekkür ederiz. Bu kalabalıkta pedallamak çok güzel. Öncelikli amacımız ulaşım olarak bisiklet kullanmak, hobi olarak bisiklet binmek” diye konuştu.

Haber: S. C. Akyüz