Bölgenin Kartalkaya’dan sonra en yüksek yaylası Kardüz Yaylası'nın kış sporları için uygun olduğu ve bu yaylanın da kış sporlarına kazandırılması gerektiği uzun süredir Düzce'nin gündeminde olmasına ve Valilik tarafından da harekete geçilmesine karşın çalışmalar istenilen hızda ilerleyemedi.
 
Gölyaka'da bulunan Kardüz Yaylası'nda kış sporları yapılmasına ilişkin 2003 yılında Düzce Valiliği'nce çalışmalar gerçekleştirilmiş, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Dairesi Başkanlığınca yerinde yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda sahanın uzunluk, eğim, toplanma alanı olarak kayak yapmaya çok uygun olduğu belirlenmişti.
 

Son olarak söz konusu yaylanın turizme kazandırılması için Düzce Valiliği bünyesinde çalışma grubu oluşturulmuştu. İşte bu çalışma grubu geçtiğimiz aylarda bir toplantı gerçekleştirerek Kardüz Yaylası'nın artık hem kış turizm merkezi olarak değerlendirilmesi hem de Düzce'nin tanıtımında rol oynaması için gerekli yol haritasını çizdi. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda yaylanın Kültür Turizm Koruma Gelişim Bölgesi kapsamında değerlendirilerek turizm merkezi ilan edilmesi planlanıyor.

 
Öte yandangeçtiğimiz günlerde Vali Vasip Şahin’in talimatıyla Kardüz Yaylası'nda ilgili kurumlarca ve yatırımcılarla birlikte etüt çalışması yapıldı. İncelemeler sırasında konuşan Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, “Kardüz Yaylası özellikle yaz ve kış turizmiyle turizm alanında merkez olmaya aday bir güzelliktir. Kardüz Yaylası adım adım turizm merkezi olmaya gidiyor diyebiliriz. Başta Valimiz Sayın Vasip Şahin olmak üzere emeği geçen kurum ve kuruluş temsicilerine sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Kardüz Yaylası'nın turizme kazandırılması ile Düzce doğa, yayla, şelale, doğa yürüyüşü, deniz bitki ve kuş gözlemciliği, oto ve foto safari, kaplıca, rafting, olta balıkçılığı, bisiklet gibi alternatif turizm imkanlarının bir arada bulunduğu bir merkez haline getirilmesi de desteklenmiş olacak.