Düzce’de doğal ve tarihi güzelliklerin sürekli ön plana çıkarıldığı toplantıların sık sık yapılmasına rağmen, turizm sektörü temelde  bir vizyon sorunu yaşıyor.

Turistlerin tatil yörelerinde fiyatlarda ucuzluk, temizlik ve güler yüzlü kaliteli hizmet beklentisinin, Düzce’de nasıl karşılaşabileceğine ilişkin soruların cevap bulamaması bir yana, temel altyapı sorunları da bir türlü gerçek anlamda masaya yatırılamıyor.

Turistik tesislerde yemek ve yatak fiyatlarının orta sınıfın tercih edebileceği düzeyin üzerinde olması nedeniyle, turistler rotalarını çok daha üst düzey hizmet verilebilen tesislerin bulunduğu bölgelere kaydırıyor.

Düzce Üniversitesi bünyesinde  Turizm ve Otelcilik eğitimi veren birimler bulunmasına karşılık, hizmet sektöründe yetişmiş eleman sıkıntısının bir türlü önüne geçilemiyor. İşyerlerinin büyük bölümünün personel giderlerinden kısmak için eğitimli olmayan hizmetlileri kadrosuna alması, turistik tesislerde nitelik kaybına neden oluyor.

Düzce’de turizm ile ilgili vizyon sorunlarının bir bölümünü de, doğal güzellikleri ile övünülen bölgelerin altyapısının sağlanmasına yönelik bir arayışın bir türlü ele alınmaması oluşturuyor. Örneğin Kardüz ve Topuk yaylaları hala ulaşımındaki güçlükler nedeniyle  ancak sadece potansiyel turistik varlıklar olarak kabul edilebiliyor. Müze Müdürlüğü Kadrosu’nun bir türlü çıkarılamaması nedeniyle Konuralp’ta arkeolojik kazı bile yapılamıyor.

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Düzce’nin güzellikleri ön plana çıkarılmaya çalışılırken, altyapı sorunlarının olduğu gibi beklemede kalması, tanıtım faaliyetlerinin de önünde önemli bir  engel teşkil ediyor.