Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği'nin   düzenlediği Turizm İstişare Paneli Akçakoca Öğretmenevinde gerçekleştirildi . Panele Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçe emniyet müdürü Özcan Kara, siyasi partilerin başkanları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve işletmeciler katıldı.
Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sinan Tezel, Akçakoca için çalışmak istediklerini söyleyerek, bu yolda destek verilmesini  beklediklerini, turizmle ilgili projeler üretmeyi hedeflediklerini belirtti. Tezel, “Bakir plajlarımız, yemyeşil koylarımız bizim avantajımız. Yaz sezonu geliyor ve hep beraber turizm seferberliği başlatalım.” Şeklinde konuştu.
Belediye başkanı Fikret Albayrak ise konuşmasında çevrede 25 milyon tatile gitmek isteyen insan olduğunu ve bu insanların Akçakoca’yı tercih edebileceğini söyleyerek, “Bizim turizm geçmişimiz var fakat turizm kültürü oluşmamış, yakınımızdaki Safranbolu gibi turizm patlaması, sıçraması sağlayamamışız. Akçakoca 'da turizm konseptine uygun olmayan görüntüler var bunları kaldırıyoruz. Turizm kenti olmanın, kentte yaşamanın kurallarını bilmeyen kuralsız yaşamayı kurallı yaşamaya çeviren bir Akçakoca’yla karşı karşıyayız.” Dedi.
Toplantıya katılan Nallıhan Turizm Dernek Başkanı Mustafa Bektaş, Akçakoca’da idareciler ve sivil toplum örgütleri birbirleriyle anlaşamıyorsa şansının olmadığını söyleyerek,  “ Akçakoca’yı halka anlatın, anlattıktan sonra farkı göreceklerdir.” Dedi.