Yeşilini, denizini, tarihi ve kültürel zenginliklerini bugüne kadar yeteri kadar tanıtamayan Düzce'de 2016 yılı, 'Turizmde parlama yılı' ilan edildi. Şehrin sınırları aşacak güzellikteki değerlerini en iyi şekilde göstermek için kolları sıvayan ilin idarecileri, kent kimliğini de turizm odaklı belirleyerek tempolu bir çalışma içerisine girdi. İlk tohumları İstanbul'da düzenlenen EMITT Fuarı'nda atılan iddialı tanıtımın ikinci durağı ise Ankara olacak.

Tanıtım Günleri için toplandı

Düzce'nin turistik açıdan hak ettiği seviyeye taşınması adına adeta seferberlik ilan edilirken Vali'nin öncülüğünde toplantılar düzenlenerek yol haritası çizilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Düzce Valisi Ali Fidan başkanlığında geri sayımın sürdüğü Ankara'daki tanıtım günlerine ilişkin genişletilmiş bir toplantı yapıldı.

10-16 Mayıs'ta Ankara’da...

Düzce’nin ulusal ve uluslar arası tanıtımının yapılmasına yönelik yürütülecek çalışmaların masaya yatırıldığı ve alternatiflerin değerlendirildiği toplantıya Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Seçil Acar ile STK temsilcileri de katıldı. Toplantıda, 10-16 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan ‘Düzce Tanıtım Günleri’ ne ilişkin çalışmaların ayrıntıları ele alındı.

Öte yandan Düzce Milletvekili Faruk Özlü de TBMM’de Düzce konularını ele aldığı toplantıda tanıtım günlerine değindi ve tüm milletvekillerini Ankara’da yapılacak olan Düzce Tanıtım Günleri’ne davet etti.

 Haber;C.ÜSTÜNER