Geçtiğimiz günlerde turizm gelişim bölgesi ilan edilen Kardüz Yaylası, kuş cenneti olarak anılan Efteni Gölü ve Kültür Park gibi bir çok doğal güzelliği içerisinde barındıran Gölyaka'da önemli bir yatırımda umutlar suya düştü. Eftenia Otel'in rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesi için sunulan rapora Kalkınma Bakanlığı'ndan onay çıkmadı. Uzun süredir atıl durumda olan otelin değerlendirilmesine dönük yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı! Düzce'nin Gölyaka ilçesi Hacıyakup Köyü sınırları içerisinde bulunan ve maddi sıkıntılar nedeniyle uzun zamandır faaliyet göstermeyen otelin rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesine yönelik bugüne kadar yapılan tüm incelemelerden olumlu sonuç alınmıştı. Kaplıca, Efteni Gölü ve doğal güzellikleri içerisinde barındıran Hacıyakup Köyü'ndeki otelin yatırıma alınması için Düzce'deki bürokrat, yerel yönetici ve siyasiler Ankara nezdinde yoğun girişimlerde bulunmuştu. Süreç tüm yönleriyle olumlu ilerlerken bakanlığın raporu kabul etmemesi tüm çabaları boşa çıkardı. Bölge ekonomisini de canlandıracak olması nedeniyle Düzce için önem teşkil eden projede bekleyiş hüsranla sonuçlanırken şimdi otelin bir yatırımcı tarafından değerlendirilmeye alınması beklenecek.

YATIRIMCININ GÖZÜ ARTIK KARDÜZ'DE

Eftenia Otel'de beklenen olmazken yatırımcı geldiğinde Düzce ve Gölyaka'nın adını Türkiye'ye ve hatta dünyaya duyurmaya aday adreslerden olan Kardüz'de ise süreç artık hızlı ilerliyor. Yıllardır kış turizmine kazandırılması beklenen Kardüz Yaylası'na orman bölgesi olarak kayıtlara geçmesi nedeniyle elektrik çekilememesi yatırımcıların bölgeyi es geçmesine neden olurken kadastroda sorunun aşılmasıyla yaylanın aydınlatılmasına dönük çalışmalar geçtiğimiz ay nihayet başladı. Kardüz'e ulaşımı sağlayan yolun asfaltlanması için de ödenek çıkartılarak bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelmesi adına çalışmalar hız kazandı. Elektrik ve yol sorununun ortadan kalkacak olması nedeniyle şimdiden çok sayıda yatırımcının gözü Kardüz'e çevrilmiş durumda.

GOLF SAHASI KATI ATIK TESİSİ VE ARITMAYI BEKLİYOR

Yine Gölyaka'nın bir diğer turizm gelişim bölgelerinden olan Kültür Park'ta uzun süredir yapımı gündemde olan golf sahası projesi de katı atık ve arıtma tesisi sorularının aşılmasını bekliyor. Atık sorunu, Yığılca Hecinler bölgesine yapılacak katı atık depolama tesisi ile artıma konusu ise DSİ ve İSKİ'nin harekete geçmesiyle çözülecek.

EFTENİ GÖLÜ KURTARILACAK

Bölgenin bir başka önemli turizm değerlerinden olan Efteni Gölü de bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle artık kuşların uğrak yeri olmaktan çıkmak üzereyken hazırlanan kurtarma projesi ile tekrar eski günlerine döndürülmeyi bekliyor.

BEKLEYİŞ BOŞA ÇIKTI

Son olarak ilçede yapılan büyük bir yatırım olan ancak bir süre hizmet verdikten sonra ekonomik sıkıntılar nedeniyle faaliyeti duran Eftenia Otel'in devlet tarafından yatırıma alınması için uzun süredir devam eden bekleyişin olumsuz sonuçlanması hüsran yarattı. Düzce'nin önemli turizm adreslerinden olan Gölyaka'nın bu alanda daha da gelişmesi adına son yıllarda art arda projelere imza atılırken otelin de değerlendirmeye alınması bekleniyordu. Ancak bekleyiş boşa çıktı...

 

Haber: C. ÜSTÜNER