Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2007 yılında ilan ettiği "Batı Karadeniz Kıyı Koridoru"nun kapsamında bölge turizmini canlandırmak ve geliştirmek amacıyla çalışmalar sürüyor. Düzce'nin doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin tanıtılmasına katkı sağlayacak projenin planlanması ve tanıtımı için işbirliği yapılması amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA)’nca MARKA’nın kapısını çaldı.

Turizm koridoru olarak ele alınıyor

MARKA’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Türkiye’nin doğal yapısı ile öne çıkan önemli alanlarından olan Batı Karadeniz Bölgesi’nin turizm koridoru olarak ele alınması ve farklı değere sahip ilçelerin etkileşimini arttırmak üzerinde duruldu. BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu tarafından destinasyonun planlanması, tanıtılması ve pazarlanması konularında işbirliğinin önemi ve gerekliliğinin belirtilmesi ile başlayan toplantıda MARKA Genel Sekreteri tarafından geçmiş tecrübeler katılımcılarla paylaşıldı ve işbirliğinin getireceği faydalar vurgulandı.

Yöredeki turistik değerlerin ayrı ayrı ele alındığı toplantı neticesinde ilk aşamada iki ajans personeli arasında bir çalışma grubu kurulması, envanter çıkartılması ve iş planı yapılması kararı alındı.

Öte yandan turizm pastasında Düzce’nin payını arttırmak için önem taşıyan proje ile doğa, kıyı ve kültür temaları altında eko turizm, yat turizmi, karavancılık, doğa sporları gibi alternatif turizm çeşitlerinin geliştirilmesi ve ayrıca kaynakları etkin kullanmak adına işbirliği çalışmalarının kurgulanması ve finansal kaynaklara erişim amaçlanıyor.

Haber;C.ÜSTÜNER