Düzce’nin parlayan kenti olan ve deniz turizmi anlamında Düzce’nin markası olan Akçakoca’da çöp sorunu vatandaşlardan tepki alıyor. Ayazlı Mahallesi’nde bulunan boş bir alana atılan çöplerden mahalle sakinleri bir hayli dertli.

Etrafa kötü koku yaymasının yanı sıra çirkin bir görüntü de oluşturan çöp yığınları ile ilgili ise hiçbir çalışma yapılmamış gibi görünüyor. Bir fabrikadan atıldığı iddia edilen çöplerden rahatsız olan çevre sakinleri yaz gelince çöp kokusundan bahçede oturamadıklarını ve çöp nedeni ile sineklerin de insanlara rahat vermediğini belirtiyor.

Denize yakın bir alana atılan çöpler hem Akçakoca’nın deniz turizmine sekte vururken bölge halkının da rahatsız olmasına neden oluyor. Turizm anlamında bu yıl istediğini alamayan Akçakoca’da bu görüntülerin olması turizm anlamında gerilemeye de neden olabilir.

Bölge halkının çöp kokusu nedeni ile evlerini satmak istediğini fakat evlerin çöp yüzünden değerinin düştüğünü ifade eden vatandaşlar, konuya bir an önce çözüm bulunması için yetkilileri göreve davet ediyor.

Akçakoca’ya yakışmayan bu görüntülerin bir an önce kaldırılması ve Düzce’de deniz turizminin kapısı olan Akçakoca’nın bu tablodan kurtarılması gerekiyor.

Haber; R. BAL