Yat limanı ve yeni balıkçı barınağı çalışmaları kapsamında Akçakoca'da yatay mahmuz (dalga kıran) çalışmaları için deniz dibi tarama çalışmalarına başlandı.

Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin arasında deniz turizminde giderek parlayan kent, her yıl turist sayısını katlarken denizin dalgalı olması Karadeniz'e yabancı olan misafirleri tedirgin ediyordu. Bunun önüne geçmek adına uzun süredir yapımı istenen dalga kıranlar için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün girişimleri sayesinde çalışamalar hızlandı. Yakınındaki Karasu Sahili başta olmak üzere dalganın hakim olduğu bir çok sahile yakın noktada yapılan dalga kıranlar yakın zamanda Akçakoca'da da olacak.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaptığı açıklamada, mahmuzların yapılması için gerekli olan deniz dibi haritası çıkartma çalışmasının başlatıldığını söyledi.

Yemenici, “Akçakoca’nın doğusu ve batısına yapılması planlanan mahmuzlar için deniz dibi sondaj çalışması yapılacaktır. Bunun için gerekli ekipmanlar geldi. 10-15 noktada çalışma yapılacak. En yakın zamanda bu proje de hayata geçirilecektir.” dedi.

Yemenici, yat limanı, yeni balıkçı barınağı ve mahmuzlar konusunda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye de ayrıca teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Haber: C. ÜSTÜNER