Akçakoca'ya yat limanı kazandırılması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü öncülüğünde başlatılan çalışmalar hızlandı. Yat limanına dönüştürülecek mevcut balıkçı barınağında zemin etüt çalışmalarına başladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, demir dubaların liman bölgesine indirildiğini belirterek, “Yapılacak olan zemin çalışmalarında zeminin dalgalara ne kadar dayanıklı olacağını tespit edilecek. Ona göre çalışmalar yapılacak. Liman yapısına ait zemin etüt ve jeolojik jeoteknik etüt çalışmalarına başlanacak. En yakın zamanda bitirmeyi planlıyoruz. Yürütülen etüt faaliyetlerinin ardından, hayal denilen bir projeyi daha Akçakoca’ya kazandıracağız.“ dedi.

Akçakoca "yat turizmi" ile tanıtılacak
Öte yandan söz konusu proje, Karadeniz'in parlayan yıldızı Akçakoca'da turizmin geliştirilmesi açısından önem taşıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz'de yaygın olan yat turizminin liman projesi sayesinde ilçede başlayacak olması, tanıtıma büyük katkı sağlamakla birlikte prestiji de arttıracak. Sektörün gözünün Akçakoca'ya çevrilmesini sağlayacak olan modern yat limanı hem yerli hem de yabancı turistlerin turlarla ilçeye gelmesine olanak tanıyacak. Ayrıca eski bir barınak olmasına bağlı olarak ilçenin göbeğinde hoş bir görüntü sergilemeyen mevcut balıkçı barınağının yeni bir yere kavuşması hem balıkçıların daha iyi şartlarda bir yere kavuşması hem de yat limanına dönüşecek olması yönünden bir taşla iki kuş vurulması demek olacak.


Haber: C. ÜSTÜNER