Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, Düzce İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne yönelik şok eleştiri ve iddialarda bulundu.

Şişman basına yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne atanan eski il müdürlüğü çalışanının, kararnameyle yapılan atamayla İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak görevlendirilmesini sert bir dille eleştirdi.

Şişman, alınan bu kararla FETÖ’nün 76. Maddesinin yeniden hortlatıldığını iddia ederek, “Siyasi tercihi ile ödüllendirilen bu şahıs Düzce’nin eğitimine katkı sunmaktan uzak, siyasetin kör dövüşçüsü, sendika çetesinin değnekçisi olmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır.  Hülle yoluyla şube müdürlüğü paralel yapının organizasyonu olup, sendika çetecilerinin FETÖ’nün eğitim tezgahından geçtiğinin en güzel göstergesidir. Emin olun ki bu yaptıklarınız kaydedilmekte, günü gelince hukuki olarak hesaba çekileceksiniz. Rotasyona tabi tutulan şube müdürü Zihni Altunkaya 'yı emekliliğe zorlamak için apar topar ilişiğini kesip, Gümüşova'ya atanan şube müdürünü 3-4 ay bekleten Milli Eğitim, aynı kişiyi tekrar aynı yerine görevlendirme yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Şişman ayrıca İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün mahkeme kararlarını uygulamadığını da belirterek “İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kimden korkuyor, hangi siyasilerin emrini yerine getiriyor? Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu kişilere mahkûm mudur? Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü birilerinin çiftliği midir?” diye sordu.

Haber: A.SARI