Türk Metal Sendikası üyeleri, Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde otomotiv yedek parça üretimi yapan bir fabrikanın, yaklaşık 150 işçiyi sendika üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkardığını öne sürerek fabrikanın önünde eylem yaptı.
Bolu, Düzce, Akçakoca, Ereğli, Sakarya, Gölcük il ve ilçelerindeki sendika üyelerinin katıldığı eylemde fabrika önünde toplanan kalabalık “İşte Patron İşte Sendika”, “Sendika Hakkımız Söke Söke Alırız, “Birleşe Birleşe Kazanacağız” sloganları attı. Jandarmada fabrika ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Sendika üyeleri adına basın açıklaması yapan Türk Metal İş Genel Sekreteri Yücel Yücel, sendika olarak toplu sözleşme süreci için gereken yetkiyi aldıktan sonra işveren ve temsilcilerin antidemokratik bir tutum içine girdiklerini öne sürdü.
Yücel, “Türk metal iş olarak, işyerinden çıkarılan arkadaşlarımızın işe iadesi, sendikalaşma ve toplu sözleşme sürecinin özgür bir şekilde işlemesi için demokrasinin bize verdiği tüm hakları kullanacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.” diye konuştu.
Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.